Yıldız ve Hüsünbeyi davasında karar: Soğukkanlı bir katil var karşımızda

Yıldız ve Hüsünbeyi davasında karar: Soğukkanlı bir katil var karşımızda
Ukrayna'da Tıp Fakültesi'nde okuyan Buket Yıldız ve ev arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi'ni öldürüp hırsızlık süsü vermek için eşyalarını çalan Hüsnü Can Çökmez, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

İrem YILDIRIM - Halk TV

Ukrayna'da Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi'nin ölümü sonrası açılan davada karar çıktı.

Hüsnü Can Çökmez, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hüsnü Can Çökmez cinayetleri işledikten sonra İstanbul Pendik’te yakalanmış ve tutuklu yargılanıyordu. Dün sonuçlanan davada katil Hüsnü Can Çökmez hakkında Buket Yıldız’ı kasten öldürmekten, Zeynep Hüsnübeyi’ni bir suçu gizlemek, dellilerini ortadan kaldırmak ve yakalanmamak aracıyla kasten öldürmekten, aynı zamanda da hırsızlık ve cebir kullanarak konut dokunulmazlığını ihlal etmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

"Adalet yerini buldu”

Davayı Halk TV’ye değerlendiren Av. Efkan Bolaç, indirimsiz ve canavarca hisle insan öldürme suçundan ceza verilmesiyle ilgili, “Beklediğimiz bir cezaydı. Soğukkanlı bir katil var karşımızda” dedi. 

Buket Yıldız’ın annesi Cenan Yıldız dava sonucunu Halk TV’ye değerlendirdi. Yıldız şunları söyledi:

“Bizim açımızdan adalet yerini buldu sonuç olarak. Hiçbir şey çocuklarımızı geri getirmeyecek, böyle bir gerçekliğimiz var maalesef ama bir nebze de olsa hak ettiği cezayı aldı.”

Ne olmuştu?

Katil Hüsnü Can Çökmez, Buket Yıldız’ın ilişkiyi sürdürmeme kararından sonra Yıldız’ı Ukrayna’da takip etmiş, Buket’i öldürdükten sonra ev arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi’ni Buket Yıldız’ın telefonundan eve çağırarak onu da öldürmüştü. Çökmez, evdeki bilgisayar, laptop, telefon gibi eşyaları alarak hırsızlık süsü vermeye çalışmıştı.