TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım: Koltuğu müzayedeye çıkaracağım

İzmir’de annesinin adını taşıyan Bahar Yıldırım İlkokulu’nda oy kullanan Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin, “Görevinizi teslim edemeyeceksiniz. Çünkü son başbakansınız” sözlerine karşılık, “Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağım” şeklinde yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2018 12:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım: Koltuğu müzayedeye çıkaracağım

E. ÇAĞLA GENİŞ

Seçimin son haftasını seçim bölgesinde geçiren Başbakan Binali Yıldırım, oyunu İzmir’in Karabağlar ilçesinde annesinin adını taşıyan Bahar Yıldırım İlkokulu’nda 2354 numaralı sandıkta kullandı. Okul bahçesinde vatandaşların sevgi seli ile karşılanan Yıldırım, hem fotoğraf çektirdi hem de çocuklara oyuncak hediye etti. Leyla ve İbrahim Bütün çiftinin 45 günlük çocukları Sena’yı kucağına alarak seven Başbakan Yıldırım, Başbakan Yıldırım, 2357 numaralı sandığa giderek bir gün önce babası Rüştü Çakır’ı kaybeden ancak yine de sandık başında görev alan Aydan Kazançlı’ya taziyelerini iletti. Başbakan Yıldırım, oy kullanma işlemi sonrasında hem seçimler hakkında değerlendirmede bulundu, hem de Libya’nın Ubari kentinde 3 Kasım 2017 tarihinde kaçırılan ENKA şirketi çalışanları Osman Emre Yaykın, Tuğrul Can Kapubağlı ve Sertaç Karan isimli mühendislerin 233 günün ardından kurtarılmaları hakkında açıklama yaptı. Yıldırım, bir gazetecinin, “Görevinizi teslim edemeyeceksiniz. Çünkü son başbakansınız” sözlerine karşılık, “Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağım” diyerek esprili bir yanıt verdi.

BARIŞ VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, “Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Memleketimiz için, milletimiz için hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi bu seçimlerde hem cumhurbaşkanlığı, hem de bizleri temsil edecek milletvekillerimizi seçiyoruz. Aynı anda seçiyoruz. Yeni sistemle Türkiye, yeni hedeflere, yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde yürümeye devam edecek. Seçimlerin bütün milletimize huzur, barış, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Gayet demokratik bir bayram havasında güzel bir seçim ortamı geçiriyoruz. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar. Burası Karabağlar Selvili Mahallesi Bahar Yıldırım İlkokulu. 22 Nisan’da buranın açılışını yapmıştık. Şimdi de oyumuzu kullanmak nasip oldu. Seçim, İzmir’imize ve ülkemize tekrardan hayırlı olsun” dedi.

MUTLU SON GERÇEKLEŞTİ

Kurtarılan Türk mühendislerin titiz bir çalışma neticesinde kurtarıldığını kaydeden Başbakan Yıldırım, “ENKA şirketine ait üç mühendis kaçırılmıştı. Birinin de babası İzmir’de; Akın Bey. Üniversite hocası. Yoğun, titiz, zahmetli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar ve bu sabaha karşı ülkemize geldiler, ailelerine kavuştular. Mutlu son gerçekleşti. Bu süre içerisinde ENKA firmasına, Dışişleri Bakanımıza, Libya Başbakanı’na ve bütün yetkililere bizlerle yaptıkları bu yakın iş birliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Mühendislerimizin sağ salim kurtulmuş olması, hem aileler açısından, hem de ülkemiz açısından çok güzel bir başarı olmuştur. Tekrar geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanı ile izlemek üzere İzmir’den Ankara’ya hareket etmek üzere alandan ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.