Yıldırım: Kimsenin kalbi kırık olmasın

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa referandumuyla ilgili ‘balkon konuşması’ yaptı.

Anayasa referandumu sonuçlarında sandıkların %97’si açılmışken Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşma yağacağı açıklanmıştı.  

Yıldırım, AKP Genel Merkezi’nde konuşma yaptı. 

Açıklamadan satır başları şöyle:

“Hükümet sistemini öngören halkoylaması gayri resmi sonuçlara göre evet’le neticelenmiştir. “

“Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.”

“Bugün ilk kez bu halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 269 bin gencimizi kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir.”

Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu halkımızın refahı huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz.”

“Demokratik tercihin ortaya çıkması için çalıştık. Bu sürede sahaya çıkan herkese ülkem adına milletim demokrasi adına şükranlarımızı sunuyorum. Bu anayasa değişikliğinin hazırlanmasında beraber çalıştığımız MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum.”

“Meydanlarda farklı şeyler söyledik. Ama son sözü millet söyledi, ‘evet’ dedi, noktayı koydu.”

“Bizler eşit vatandaşlarız. Mevcut siyasi alandaki rekabet birlik ve bütünlüğümüzü bozamaz. Vatandaşlarımızın tercihleri doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Halk oylamasının kaybedeni yoktur kazanan aziz milletimdir.”  

“Şimdi artık dayanışma bir olma beraber olma birlikte Türkiye olma zamanıdır. Tercihimiz evet çıktığı için mutluyuz. Milli iradeyle aynı yönde olmak şereftir. Bu mutluluğa gölge düşürecek her türlü davranış ve yorumdan kaçınacağız. Demokratik olgunluğumuzu anlatmaya devam edeceğiz. Kimsenin kalbi kırık olmasın. “

“Yeni yönetim sistemini ilk genel seçimde hayata geçireceğiz.”

“Bu halk oylamasında hayır diyenler de evet diyenler de aynı şekilde değerlidir.”

Kategoriler

Güncel Gündem