Yıldırım: ABD'yle hâlâ çözüm fırsatı var

Türkiye'ye siyasi hesaplarla ekonomik dayatmalar yapıldığını söyleyen TBMM Başkanı Binali Yıldırım "Zor zamanlardan geçiyoruz. Diplomasi sorunların çözümü için vardır. Türkiye bu krizden başarıyla çıkacaktır" dedi. ABD'yle yaşanan krize ilişkin de hâlâ çözüm fırsatı olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu konuda ilk adımı atması ve tutarlı bir noktaya gelmesi gereken ise Amerikan yönetimidir" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 10. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde kahvaltıda bir araya geldi. Büyükelçilere hitaben konuşma yapan Yıldırım, son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmanın yanısıra dış politika konularına değindi.

Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi:

PARTİ AYRIMI GÖZETMEDEN GEREKENLERİ YAPMAYA HAZIRIZ: Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Dost, hasım herkes bunu böyle bilmelidir. Zor bir zamandan geçiyoruz. Türkiye bu krizden başarıyla çıkacaktır. Gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içerisinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum.

GÜÇLÜ DIŞ İLİŞKİLER ŞART: İçeride güçlü ve yükselen bir Türkiye olmanın en önemli şartlarından biri dış ilişkileri güçlü bir Türkiye'den geçiyor.

ABD'YLE HALA ÇÖZÜM FIRSATI VAR:  Olumsuz kampanyanın arkasında olan yönetimleri ve çevreleri, hukuk devleti ilkelerine, Türk yargısına ve uluslararası hukuka saygı duymaya bir kez daha davet ediyorum. Bir takım asimetrik hamlelerle hasmane söylemlerle Türkiye’yi hizaya getirmeye çalışmak, dayatma yapmak sevdasından bir an önce vazgeçmeleri çözüm için yegane yoldur. Türkiye aziz milletinden aldığı güçle, her türlü zorluğun üstesinden geçmişte geldiği gibi bu kez de bu krizden bu sorundan başarıyla çıkmasını bilecektir. Amerikan yönetimi bir takım söylemlerle, yaptırımlarla, başkanın sorumsuz tweetleriyle istediğini yaptırmaya çalışmak yerine yasalarımıza saygı çerçevesinde çözüm aramalıdır. Hâlâ çözüm fırsatı olduğunu, çözüm için konuya suhuletle yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda ilk adımı atması ve tutarlı bir noktaya gelmesi gereken ise Amerikan yönetimidir.

(HABER MERKEZİ)