Gaziantep-Şanlıurfa güzergahından geçirilmesi planlanan TCDD hızlı tren hattıyla ilgili açıklama yapan Açanal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 “Gaziantep-Şanlıurfa arası yapılması planlanan TCDD Hızlı tren hattının yapımıyla alakalı eski DDY Genel Müdürü İsa Apaydın ile görüşmüş, projenin hızlandırılması sözünü almıştık. Gerek Sosyal medyada gerekse basında Şanlıurfa Hızlı Tren projesinin durduğu gibi açıklamalar sonrası, yeni genel  müdürümüz Ali İhsan Uygun beyle ve Ulaştırma Bakan yardımcımız Enver İskurt beyle yaptığım görüşmelerde projenin devam ettiği, zemin etüdü konusunun aceleye gelmesinin sorunlara yol açabileceği, bu nedenle dikkatli ama elden geldiğince hızlandırılacağı bilgisini paylaşmışlardır. Bu projenin detayları olarak da hat uzunluğunun 120 km, proje hızının 200km/saat, hat özelliğinin Çift hat, elektrik ve sinyalli, tünel adedi ve uzunluğunun 1 adet 950 m, köprü/viyadük adedi ve uzunluğunun 6 adet 4850 m olduğu bilgileri de tarafımla paylaşılmıştır.

Basın da yer alan iptal haberleri yanlıştır. Proje devam etmektedir. Mümkün olan en hızlı şekilde yapılması ve bitirilmesi konularının da takipçisi olmaya devam edeceğim.”

İLGİLİ HABER