YETKİLİLERİN AYIBINI LİSELİLER KAPATTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.12.2017 - 00:38, Güncelleme: 12.12.2017 - 00:38
 

YETKİLİLERİN AYIBINI LİSELİLER KAPATTI

Geçtiğimiz haftalarda Turgutlu Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret eden liseli öğrenciler, soğuk ve ıslak beton üzerinde yatmaya çalışan köpeklerin içler acısı durumuyla karşılaşınca kolları sıvadı. Duyarlı öğrenciler, kendi aralarında topladıkları paralarla, barınaktaki köpekler için tam 22 kulübe yaptırdı. Öğrencileri bu anlamlı davranıştan dolayı kutlayan Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe; “Yetkililerin ayıbını liseli kardeşlerimiz kapattı.” dedi.
Havaların giderek soğumasının yanı sıra, yağışlı havalardan etkilenen sokak köpeklerinin imdadına liseli öğrenciler yetişti. Geçtiğimiz haftalarda, Turgutlu Belediyesi bünyesindeki sokak hayvanları barınağını ziyaret eden Turgutlu Anadolu Lisesi ve Özel Hatem Lisesi öğrencileri içler acısı duruma duyarsız kalmadı. Soğuk ve yağışlı havalarda ıslak betonların üzerinde yatmak zorunda kalan sokak köpekleri için, öğrenciler tarafından para toplama seferberliği başlatıldı. Liseli öğrenciler kendi aralarında topladıkları bu paralarla 22 kulübe yaptırdılar ve barınağa teslim ettiler. ÖRNEK ÖĞRENCİLER Liseli öğrencileri bu anlamlı davranışından dolayı kutlayan Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, bu duyarlılığın örnek olması gerektiğine dikkat çekti. Sallıtepe şu sözlere yer verdi; “Çocuklar bunu gönüllü yapıyor. Düzenlediğimiz her besleme etkinliğine gelen öğrenci kardeşlerimiz, hayvanları buz gibi ıslak beton üzerinde yattıklarını gördüler. Bu duruma kayıtsız kalmamışlar. Durumu ilgili belediyeye yazmışlar. Belediyeden dönüş olmayınca bana danıştılar; “Biz destek toplasak kulübe yaptırsak olur mu?” diye. Ben de “olur” dedim. Çocuklar arkadaşlarıyla birlik olup bu işi başardılar. Malzeme aldılar öğrencilerden Berra Aydın'ın babası marangoz; bütün yapımı kendi üstlendi ve toplamda 22 kulübe teslim ettiler. İnşallah artık canlar soğuk betonda yatmayacak, sığınacakları birer kulübeleri var. Yetkililerin ayıbını liseli kardeşlerimiz kapattı. Dünya hepimizin sadece biz insanoğluna ait değil.” KULÜBELER HAYVAN DOSTLARINDAN Öğrencilerin yaptırdığı 22 kulübe ile birlikte, toplamda 30’a yakın kulübeyi barınağa yerleştirdiklerini söyleyen Sallıtepe; “Toplamda 22 kulübe yapıldı aynı formatta. El işçiliği için Selim Aydın ağabeye, malzemelerin alımı ve böyle bir sosyal sorumluluk projesine emek verdikleri için öğrenci kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Boyalar hazır olmadığı için öğrencilerimiz kulübelerin boyamasını da hafta içi yapacaklar. Boyama işleminden sonra yerleştirilme yapılacak. Bu kış için bizim ekibimizden, barınağa 30’a yakın kulübe teslim edilmiş oldu. Barınağa destek veren, bu soğuk havalarda canlarımıza duyarsız kalmayan herkese çok teşekkür ederim.”dedi. Öte yandan, Turgutlu Doğa ve Hayvan Dostları Derneği de daha önce 10’a yakın kulübeyi barınağa teslim etmişti. 
Geçtiğimiz haftalarda Turgutlu Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret eden liseli öğrenciler, soğuk ve ıslak beton üzerinde yatmaya çalışan köpeklerin içler acısı durumuyla karşılaşınca kolları sıvadı. Duyarlı öğrenciler, kendi aralarında topladıkları paralarla, barınaktaki köpekler için tam 22 kulübe yaptırdı. Öğrencileri bu anlamlı davranıştan dolayı kutlayan Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe; “Yetkililerin ayıbını liseli kardeşlerimiz kapattı.” dedi.

Havaların giderek soğumasının yanı sıra, yağışlı havalardan etkilenen sokak köpeklerinin imdadına liseli öğrenciler yetişti. Geçtiğimiz haftalarda, Turgutlu Belediyesi bünyesindeki sokak hayvanları barınağını ziyaret eden Turgutlu Anadolu Lisesi ve Özel Hatem Lisesi öğrencileri içler acısı duruma duyarsız kalmadı. Soğuk ve yağışlı havalarda ıslak betonların üzerinde yatmak zorunda kalan sokak köpekleri için, öğrenciler tarafından para toplama seferberliği başlatıldı. Liseli öğrenciler kendi aralarında topladıkları bu paralarla 22 kulübe yaptırdılar ve barınağa teslim ettiler.
ÖRNEK ÖĞRENCİLER
Liseli öğrencileri bu anlamlı davranışından dolayı kutlayan Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, bu duyarlılığın örnek olması gerektiğine dikkat çekti. Sallıtepe şu sözlere yer verdi; “Çocuklar bunu gönüllü yapıyor. Düzenlediğimiz her besleme etkinliğine gelen öğrenci kardeşlerimiz, hayvanları buz gibi ıslak beton üzerinde yattıklarını gördüler. Bu duruma kayıtsız kalmamışlar. Durumu ilgili belediyeye yazmışlar. Belediyeden dönüş olmayınca bana danıştılar; “Biz destek toplasak kulübe yaptırsak olur mu?” diye. Ben de “olur” dedim. Çocuklar arkadaşlarıyla birlik olup bu işi başardılar. Malzeme aldılar öğrencilerden Berra Aydın'ın babası marangoz; bütün yapımı kendi üstlendi ve toplamda 22 kulübe teslim ettiler. İnşallah artık canlar soğuk betonda yatmayacak, sığınacakları birer kulübeleri var. Yetkililerin ayıbını liseli kardeşlerimiz kapattı. Dünya hepimizin sadece biz insanoğluna ait değil.”
KULÜBELER HAYVAN DOSTLARINDAN
Öğrencilerin yaptırdığı 22 kulübe ile birlikte, toplamda 30’a yakın kulübeyi barınağa yerleştirdiklerini söyleyen Sallıtepe; “Toplamda 22 kulübe yapıldı aynı formatta. El işçiliği için Selim Aydın ağabeye, malzemelerin alımı ve böyle bir sosyal sorumluluk projesine emek verdikleri için öğrenci kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Boyalar hazır olmadığı için öğrencilerimiz kulübelerin boyamasını da hafta içi yapacaklar. Boyama işleminden sonra yerleştirilme yapılacak. Bu kış için bizim ekibimizden, barınağa 30’a yakın kulübe teslim edilmiş oldu. Barınağa destek veren, bu soğuk havalarda canlarımıza duyarsız kalmayan herkese çok teşekkür ederim.”dedi. Öte yandan, Turgutlu Doğa ve Hayvan Dostları Derneği de daha önce 10’a yakın kulübeyi barınağa teslim etmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.