Lütfen bekleyin..



Kollarını kaybeden genç yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor

05 Temmuz 2020, 16:25 - Okunma: 3148

Batman’da inşaatta çalışırken yüksek gerilim akımına kapılarak her iki kolunu kaybeden Ömer Altun, yetkili ve hayırseverlerden, kendisine yapılacak protez kol yardımı ile hayata tutunmak istiyor.

Batman merkez Petrolkent Mahallesinde ikamet eden 26 yaşındaki Ömer Altun, yaklaşık 8 ay önce çalıştığı inşaatta yüksek elektrik akımına kapılarak iki kolunu kaybetti. Altun, yetkili ve hayırseverlerden, protez kol için yardım bekliyor.

Olay yerinden Batman Bölge Devlet Hastanesine götürülen Altun, Bölge Hastanesinde10 gün kaldıktan sonra Adana Çukurova üniversitesi tıp fakültesi Balcalı hastanesine sevk edildi. Her iki kolunu kaybeden Altun’un bakımını vefakâr ailesi ve ağabeyi üstleniyor.

“Yetkililerden bakıcı raporum için yardımcı olmalarını istiyorum”

O an ne olduğunu anlamadığını belirten Ömer Altun, “8 ay önce inşaatta çalışırken elektrik akımına kapıldım. Elektrik akımı beni kendine doğru çekti babam da yanımdaydı. O an ne olduğunu anlamadım, gözlerimi hastanede açtım. Batman Devlet Hastanesi’nde 10 gün kaldıktan sonra beni Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk ettiler.  Orada iki kolumu da kestiler. Toplam 24 gün kaldıktan sonra Batman’a geldim. Tek başıma ihtiyaçlarımı karşılayamadığımdan bakıcı raporu almak için yaptığım başvurularda kimse bana yardımcı olmadı. Yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

“İki kolum için bana 500 bin liraya yakın fiyat istediler”

“Buradan yetkililere sesleniyorum, kendinizi benim yerime koyun” diyen Altun, “Protez kol ücretini devlet karşılamadığı için kendi imkânımızla almamız gerektiğini söylediler. İki kolum için bana 500 bin liraya yakın fiyat söylediler. Devlet büyüklerinden ricam bu konuda bana yardımcı olmalarıdır. Maddi imkânımız olmadığından ailem bir yardım kampanyası başlatmak istedi, fakat o da bakanlık tarafından nedense kabul edilmedi. Tek başıma ihtiyaçlarımı karşılayamadığımdan bakıcı raporumun onaylanması istiyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum kendinizi benim yerime koyun ve düşünün bu haliniz ile tek başınıza ihtiyaçlarınızı karşılayabilir misiniz? Tek başıma çarşıya çıkamıyorum, yemek yiyemiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden bu durumuma yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.

“Kardeşimi tek başına bırakamıyorum”

Kardeşinin tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Ağabey Mücahit Altun, “Kardeşim tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığı için sürekli yanında kalıyorum. Sürekli kardeşimin yanında olduğum içinde her hangi bir işte çalışamıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden kardeşim bakıcı raporunun çıkarılmasını ve iki kolu için biyonik kol takılmasında yardımcı olmalarını talep ediyorum.” dedi. (İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=