"Yetkililerden destek bekliyoruz"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Yetkililerden destek bekliyoruz"
A
a

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde çıkan silahlı kavgada bir kardeşi ölen, diğeri ağır yaralanan Dursun Çalışkanoğlu, olaya karıştıkları belirlenen 5'i aynı aileden 6 şüphelinin bir an önce yakalanıp, ceza almasını bekliyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Çalışkanoğlu, Eskişehir Devlet Hastanesi bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Kasım'da Sakarya Mahallesi Girne Caddesi Çetinel Sokak'taki bir kahvehane önünde çıkan silahlı kavgada, kardeşi İlker Çalışkanoğlu'nun (33) öldüğünü, diğer kardeşi Hayri Çalışkanoğlu'nun (28) ağır yaralandığını anımsattı.

Kavgaya karıştıkları belirlenen 5'i aynı aileden 6 kişinin bulunması için güvenlik güçlerinin çalışma yürüttüğünü ancak şu ana kadar şüphelilerin yakalanamadığını ifade eden Çalışkanoğlu, kardeşlerinin hiçbir suçunun olmadığını iddia etti.

Çalışkanoğlu, olay nedeniyle ailecek mağdur olduklarını, çocuklarının okula gidemediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir kardeşimi toprağa verdim, diğeri ise yaşam mücadelesi veriyor. Kardeşimin katilinin bulunması için devletimizin yetkililerinden ve halkımızdan destek bekliyoruz. Bizler devletine ve milletine bağlı insanlarız. Güvenlik güçlerimizin bu zanlıları yakalayacağına inancımız tam. Bir gecede ortadan kaybolan bu kişiler, bölge illerde olabilir. Bizim tek arzumuz bu insanların adalet önünde hesap vermeleri. Bu olay nedeniyle çocuklarımız güvenlik gerekçesiyle okullarına gidemiyor. Eğitimlerinden geri kalıyor. Biz devletimize sığınıyoruz."


Olay

Çifteler ilçesinde 21 Kasım'da, 40 yıl önce yaşanan bir cinayet olayıyla ilgili aralarında husumet bulunan iki aile arasında kavga çıkmış, İlker Çalışkanoğlu ölmüş, kardeşi Hayri Çalışkanoğlu ise ağır yaralanmıştı.

Kavgaya karıştıkları belirlenen 5'i aynı aileden 6 kişinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi