Yetimler Günün Unutulmadı

Yetimler Günün Unutulmadı

Her yıl Ramazan ayının 15’nci gününün ‘Dünya Yetimler Günü’ olması münasebeti ile İHH İnsani Yardım Derneği Akçaabat İlçe Temsilcisi Sami Üüçüncü, mesajında şunları kaydetti. 

Her yıl Ramazan ayının 15’nci gününün ‘Dünya Yetimler Günü’ olması münasebeti ile İHH İnsani Yardım Derneği Akçaabat İlçe Temsilcisi Sami Üüçüncü, mesajında şunları kaydetti. 

Her yıl dünyada binlerce çocuğun savaş, açlık, doğal afetler, kazalar gibi sebeplerle yetim kaldığını belirtti.

“Bugün UNICEF rakamlarına göre yaşadığımız dünyadaki yetim çocuk sayısı 400 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Biz bir yetim peygamberin ümmetiyiz. Bizim inancımızda yetimin ayrı bir yeri vardır. Kuranı Kerim’in çok sayıda ayetinde de belirtildiği üzere yetimlere bakmak, onların baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten  mahrum etmemek toplum olarak en hassas olduğumuz değerlerden biri olmalıdır. Devletimiz bu konuda oldukça özenli davranmakta ve yetim yavrularımıza kol kanat germektedir.

Bu anlamlı günde yetimlerle ilgili hem ülkemizde hem de dünyada bir hassasiyet ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yetim konusunu gündemde tutmaya ve çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.

Akçaabat İHH İnsani Yardım Derneği olarak Akçaabat Belediye Başkanımızın desteği ile bu anlamlı günde tüm yetimler ve aileleri ziyaret edilerek hazırlanan yardım paketleri ailelere ulaştırıldı.

İHH İlçe Temsilcisi Üçüncü “Bu çocukları sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ve tüm çocukların anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir dünya temennisiyle yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını diliyorum” diye konuştu.

ucuncu-sami-ihh.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler