Haberler

Yerleşim yerlerinin yanındaki tarım arazilerine 5 ton kimyasal atık döken özel bir şirketin şoförleri suçüstü yakalandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da özel bir firmaya ait kamyonların şoförleri, yakınında yerleşim yerlerinin de bulunduğu tarım arazilerine kimyasal atık dökerken suçüstü yakalandı. Arazilere şu ana kadar 5 ton atık döktükleri tespit edilen firma ve sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Diyarbakır- Mardin karayolu ile Şanlıurfa karayolunun kesiştiği bölgede, yakınında yerleşim yerlerinin de bulunduğu arazilere kimyasal atık döküldüğü ihbarı üzerine Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti.

Bölgeye giden ekipler, sürücüleri kimyasal atık dökerken suçüstü yakaladı. Zabıta ekipleri, polise haber verdi. Şu ana kadar 5 ton kimyasal atık döktükleri tespit edilen firma ve sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yerleşim yerlerinin yanındaki tarım arazilerine 5 ton kimyasal atık döken özel bir şirketin şoförleri suçüstü yakalandı

"KABUL EDİLEMEZ"

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, olayı öğrenir öğrenmez hemen müdahale ettiklerini belirterek kimsenin milletin sağlığı ile oynamasına müsaade etmeyeceklerini ve gerekli yasal işlemleri başlattıklarını söyledi.

"BU SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Başkan Beyoğlu, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Burada gıda sağlığı ve dolayısıyla insan sağlığı önemlidir. Bu, her şeyin önündedir. Hemen müdahale ederek gerekli işlemleri başlattık. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu vahim olayı ihbar eden vatandaşlarımızı ve gerekli müdahaleyi yapan ekiplerimizi kutluyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır Bağlar Haberler

500

Yorumlar (14)

YUSUF:

Bu kimsayasal atık değil tamamen fermente edilmiş organik sulu hayvan gübresidir. Toprak verimini artırmak ve organik tarım yapmak amacıyla arazi sahibinin isteği doğrultusunda yapılan bir iş.

5
4
yanıtYanıtla
gıcık:

Kova tarlada bir yere dökülüncemi heryeri gübreleniyor. bilmiş yusuf

yanıt1
yanıt0
abc:

adam zift diyor orada sen gübre diyorsun? firma personelimisin.

yanıt3
yanıt0
YUSUF:

Bende diyarbakırlıyım doğa düşmanı olacak değilim herhalde ama görünen haber gerçeği yansıtmıyor bizzat şahit oldum olaya , 630 dönümlük civarı bir arazi, arazi sahibi kanal yapmış kanal yolu ile araziye dağıtıyor . Gübrenin ?-95 i su . Hem su hem gübre ihtiyacını karşılıyor. Arazi sahibi istmiş bunu. İnsan kendi malına zarar verirmi?

yanıt1
yanıt0
cenk:

Özel bir firma diyeceginize ismini aciklayiniz kim bu firma kime hizmet ediyor

6
0
yanıtYanıtla
cenk:

Bu nasil bir sey insanlik ölmus ne yapmaya calisiliyor

6
0
yanıtYanıtla
adsız:

bu şahısların firmaları kesinlikle kapatılmalı o kimyasal maddenin doğaya tahribi en az on yıldır o döküldüğü bölge artık kullnılmaz hale geldi.

5
0
yanıtYanıtla
Dedi:

Milyonlarca insanın sağlığıyla oynayan bu firma ve yetkilileri organize suç örgütü ve cinayetle yargılanmalı.

4
0
yanıtYanıtla
ATIK DÖKEN:

CEZAMIZI ÖDEYİP DEVAM EDECEĞİZ.

1
3
yanıtYanıtla
adil:

İdam gelsin.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title