""

Yerköy’den yola çıktı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:22

Yerköy’den yola çıktı

Yerköy Belediyesi, Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğünde ki deprem nedeniyle başlattığı yardım kampanyasında toplanan eşyalar bir kamyona yüklenerek depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yerköy’den yola çıktı
Son Güncelleme :

27 Ocak 2020 - 17:42

Yerköy Belediyesi, Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğünde ki deprem nedeniyle başlattığı yardım kampanyasında toplanan eşyalar bir kamyona yüklenerek depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.  Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Yerköy Belediyesinin başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında toplanan battaniye, elektrikli ısıtıcı, kışlık giyecek ve kuru gıda gibi malzemeler, “Kardeşlerimize el uzatmaya gidiyoruz” pankartının yazılı olduğu kamyona yüklenerek deprem bölgesine doğru hareket etti.
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz yaptığı açıklamada, tepeden tırnağa bütün Türkiye’nin kalbinin deprem bölgesinde attığını belirterek, belediye olarak başlattıkları yardım kampanyasına ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Başkan Yılmaz, “Deprem bölgesine yapılacak olan yardım çağrısının ardından Yerköylü vatandaşlarımız adeta seferber oldu. Vatandaşlar insani ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım paketleriyle Yerköy Belediyesine akın etti. Kısa bir zaman içerisinde çok sayıda kışlık giyecek, battaniye, kuru gıda, elektrikli ısıtıcı ve ihtiyaç malzemeleri toplanarak deprem bölgesine doğru yola çıktı. Bu vesile ile deprem’de hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet, aileleri ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.