'Yerelde Alanya basını 1 numara'

'Yerelde Alanya basını 1 numara'

12 Aralık 2017 Salı 19:39
'Yerelde Alanya  basını 1 numara'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ile AGC Yönetim Kurulu, CHP, MHP ve AK Parti'yi ziyaret etti 

AGC heyeti, ziyaret turuna 9 Aralık'ta gerçekleşen olağan kongrede ikinci kez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı seçilen Ali Takavut ile başladı. Dim, ziyarette "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ikisi siyasi partiler ve medyadır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
'TEK BAŞIMIZA HİÇİZ'
Takavut, siyasi partileri halkla buluşturan en önemli etkenin basın olduğunu belirterek "Çok ulvi bir iş yapıyorsunuz. Basın emekçisi arkadaşlarımız yaz, kış, yağmur, çamur demeden çalışıyor" dedi. Türkiye'de basın özgürlüğünün tam tesis edilmediğini söyleyen Takavut, "Biz tek başımıza bir hiçiz. Kamuoyuna vermek istediğimiz mesajları sizler kanalıyla iletebiliyoruz. Bizim tek istediğimiz, doğru haberlerin iletilmesidir. Biz istiyoruz ki bir haber gerçekten gündem olmaya değerse manşete otursun, gizlenmesin. Ama görüyoruz ki pek çok medyada bu olmuyor" diye konuştu. Takavut, sözlerini şöyle sürdürdü:
'BEN DEĞİL CHP KAZANDI'
"Bu kongre benim için bir güven tazeleme oldu. Ama ben buna 'Ben ve ekibim kazandık' diye bakmıyorum, CHP kazandı diye bakıyorum. Kongreden sonra rakibim olan Mehmet Can Karagöz arkadaşımızın ekibinin neredeyse tamamıyla konuştum. 'Başkanım, sizinle çalışmaya hazırız' dediler. Birlikte çalışacağız.
'ALANYA'YA CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ'
Alanya'da referandumda yüzde 50'yi geçmek kolay değildi. Bunun tamamının CHP'nin oyu olduğunu söylemiyorum. Biz lokomotif görevi gördük. 2019'da da benzer bir süreci gerçekleştireceğiz. Bazıları ütopik görebilir ama öyle değil. 2019'da Alanya Belediyesi'ne CHP bayrağını dikmek istiyoruz.
'PARA İKTİDARIN DEĞİL DEVLETİN'
Sosyal yardım yapılan vatandaşlara şunu anlatmamız lazım: Size yapılan yardımlar iktidarın değil, devletin kasasından yapılıyor. İktidara geldiğimizde,  evin hanımının hesabına para yatıracağız. Bunu söylediğimizde 'Kaynağınız var mı?' diyorlar. 'Asgari ücret 1500 lira olacak' dediğimizde de aynı şeyi diyorlardı, ne oldu? 1400 lira oldu. Demek ki kaynak var."
'UMULMADIK İNSANLAR ORADAYDI'
AGC heyeti, CHP'nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'ı makamında ziyaret etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alanya'da katıldığı programın ardından tebriklerini ileten AGC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim "Siyasi partiler ve basın, demokrasinin vazgeçilmez iki unsuru. Alanya medyası olarak sizden her konuda destek görüyoruz, bundan sonra da görmeye devam edeceğimize inanıyoruz" dedi. Bahçeli'nin katıldığı programı başarılı bulduğunu söyleyen Dim, "Bu program bir heyecan yarattı. Hiç umulmadık insanlar oradaydı. En kısa sürede bir benzeri tekrarlanmalı" diye konuştu.
'ALANYA BASINI YEREL ÇAPTA BİRİNCİ'
Ziyaretlerinden ötürü AGC'ye teşekkür eden Başkan Türkdoğan "Bana göre, yerel basının en canlı olduğu yer Alanya. Alanya basınının Alanya'ya ve MHP'ye verdiği destekten ötürü sizin şahsınızda tüm basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Onların birlikte uyum içinde çalıştıklarını görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Alanya basınının, yerel çapta birinci olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.
'BASIN EN ÖNEMLİ ETKENDİR'
AGC heyeti, Türkdoğan'ın ardından 2 Aralık'ta yapılan kongrede tek aday olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Alanya İlçe Başkanı seçilen Mustafa Toklu'yu ziyaret etti. Dim, "Genç, dinamik bir siyasetçi olarak yıllardır tanıdığımız bir kardeşimizsiniz. Şimdiye kadar birbirimize destek olduk, bundan sonra da ülkemiz ve şehrimizin menfaati için sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Allah utandırmasın" dedi. Toklu ise, "Basın, idarecilerin yapmış olduklarının halkla buluşmasını sağlayan en önemli etkendir. Alanya, basını konusunda gerçekten çok şanslı. Alanya basınının bu denli güçlü olması, bizim de işimizi kolaylaştırıyor. Bugüne kadar verdiğiniz ve bundan sonra vereceğiniz destekleriniz için size şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Son Güncelleme: 14.12.2017 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81