18-Nisan-2024 22:52:51

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
YEREL SEÇİME 14 AY KALDI!

YEREL SEÇİME 14 AY KALDI!

2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçime 14 ay kaldı. Sürenin gün geçtikçe daraldığı seçimler öncesi kamuoyunda neler düşünülüyor, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yeniden aday mı? MHP ve diğer partilerin tutumları nasıl? Tüm bu soruların yanıtı bu özel haberde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim olmayacağını ve normal seçim takviminin işleneceğini açıklamasından sonra önümüzdeki yıl yapılacak yerel ve seçimlerin tarihleri de netleşmiş oldu. Normal koşullarda yerel seçimler Mart 2019’da, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ise 3 Kasım 2019’da yapılacak.

Bu yıl Gerede’de seçim çalışmaları hız kazanacak. Eylül ayına girildiğinde ise yerel seçim startının resmen verilmesi bekleniyor. Kulislerden yansıyan bilgilere göre, mevcut Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, yeniden partisi AK Parti’den aday olmayı düşünüyor.

Yerel seçimde muhalefetin de nasıl bir tutum sergileyeceği de merak konusu. MHP’nin iyi bir Belediye Meclis Üyesi listesi oluşturmak için çalışmalarını devam ettirdiği öğrenilirken, MHP’nin Belediye Başkan Adayı olacak isimlerle ilgili de istişareler yürüttüğü kulislerde konuşuluyor. 14 ay kalan yerel seçimler öncesi diğer partilerin bu yerel seçimde farklı bir hareket tarzı sergileyeceği de konuşulan bir diğer iddialar arasında yer alıyor. O iddia ise; diğer partiler aday çıkarmayarak MHP’yi destekleyecek. Ancak bu durumun zor olduğu da büyük bir kesim tarafından düşünülüyor. AK Parti’nin Belediye Başkanı Mustafa Allar ile devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, MHP, Saadet Partisi ve CHP’nin de yerel seçimde sahada olması yüksek ihtimal gözüküyor.

Cevap bırakın