YEP’ten halka bir kap aşure düştü

Hükümetin açıkladığı ve üç yıllık Yeni Ekonomi Programı (YEP), iş dünyasına “rahatlatıcı” mesajlar verirken dar gelirli yurttaş günü kurtarma peşinde.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, YEP’i açıkladığı sırada yaşlı genç Ankaralılar, Muharrem ayı dolayısıyla dağıtılan aşureden alabilmek için Ankara Hacı Bayram Veli Camii önünde kuyruk oldu. Bazı yurttaşlar, aşurenin ana öğünleri olacağını ve bu tür “hayır” işleri olmasa karınlarını doyuramadıklarını anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mustafa Tuna da Ulus’taki Hacı Bayram Veli Camii’nde yurttaşlara “aşure” dağıtmak için kazanların başında yerini aldı. ABB’nin aşure dağıtımı için Ulus’ta bulunan Hacı Bayram Veli Camii’ne gelen 67 yaşındaki Veysel Bahçeci, üç çocuk babası olduğunu, çocuklarının evlendiğini ve beş yıl önce de eşini kaybettiğini, ve yalnız başına yaşam savaşı verdiğini ifade etti. Maaşının düşüklüğünden yakınan Bahçeci, “Yalnız olmasam bu maaşla karnımı bile doyuramazdım” dedi.

‘Bize ne verirlerse onu yiyoruz’

Emeklinin, işçinin ve memurun maaşlarının yılbaşından bu yana yapılan zamlarla eridiğini ifade eden Yaşar Şimşek ise “Kızılay’ın yemek kuyruğunda, ekmek kuyruğunda yaşanan kalabalığı hepimiz görüyoruz. Ama biz tüm bunlara rağmen Hükümet’in açıkladığı programda kendimizi görmedik” diye konuştu.