Resmi olarak 23 Kasım 2018’de kurulan Yeniden Refah Partisi'nin 1. Olağan Kongresi Ankara Kapalı Spor Salonu'nda onbinlerce partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Genel Kurulu'nda 50 asil üyenin bulunacağı Merkez Karar Yürütme Kurulu listesi oylamaya sunuldu. Kongreye dış dünyadan yoğun ilgi vardı. Rusya Büyükleçilği Müşteşarı Alexander Sotnichenko, Amerika Birleşik Devletleri İç Politika Başkanı ve Çalışma Ataşesi Amy Lilis ile birlikte Azerbaycan, Malezya, Pakistan, Sudan, Filistin, Afganistan, İran, Irak, Endonezya, Senegal devletlerinin büyükelçileri de katıldı. Sanatçı Davut Güloğlu şarkılarıyla kongreye renk katarken, kendisinin de eski bir Refah Partili olduğunu belirtti. Güloğlu, “Bundan sonra bende Yeniden Refah Partisi’ndeyim” dedi.

"YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE'Yİ KURACAĞIZ"

Kongrede konuşan Genel Başkan Erbakan, “Bu kongre umut kongresidir. Afrika’da açlıktan inim inim inleyen çocukların, tepesine bomba yağan kadınların, suiistimal edilen çocuk savaşçıların umudu olmak için yola çıktık. Yeniden büyük Türkiye’yi biz kuracağız. Yeniden büyük Türkiye’yi, ah nerede o günler diye ikide bir geçmişi özlemle ananlar kuramaz. Halkımızın yüzde 40’ı açlık sınırın altında, yüzde 80’i yoksulluk sınırının altındadır. Ülkede borç patlaması yaşanıyor. Bir ayda 600 bin ailenin elektriği kesildi. Halkın hali böyle iken milletin durumundan bihaber olanlar, milletten üç çocuk istiyorlar.

"TÜRKİYE DENİLDİĞİNDE"

Yahu Allah’tan korkun. Kendisine bakamayan insan üç çocuğa nasıl bakacak.Bu milleti borçtan kurtarmak boynumuzun borcudur. Yine aynı şekilde devleti de borç ve faiz sarmalından kurtaracağız. Bu iktidar büyük holdinglerin borcunu sildi. Biz bütün vatandaşlarımızın bankalara olan borcunu sileceğiz. Milli kaynak üretimi genel müdürlüğü kurulacak. Türkiye denildiğinde akla döner kebap değil, teknoloji gelecek. 100 milyar dolar kaynak paketi hazırladık. İktidara gelir gelmez herkesin maaşına yüzde 50 zam vereceğiz” ifadelerini kullandı.

LİSTEYE 4 İSİM

Fatih Erbakan’ın listesine Kocaeli’den dört isim girmeyi başardı. Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras ve partinin genel merkezinde çalışmalarına devam eden Yücel Mollaismailoğlu MKYK üyeliğine seçildi.Partinin yüksek disiplin kurulu üyeliklerindede Ali Şükrü Bayraktar ve Hüseyin Küçükkeskinyer aldı. Yine Kocaeli’den yedek MKYK üyeliği listesine Fatih Yılmaz seçildi.

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı