''Yeniden birlikte olalım'' ısrarı sonu oldu

''Yeniden birlikte olalım'' ısrarı sonu oldu
Güncelleme:

Antalya'da eski sevgilisini öldüren kadın ve kızının arkadaşları 25'er yıl hapis cezası aldı.

Antalya'da eski sevgilisi O.Ç.'yi (56) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan A.B. (38) ile kızının arkadaşları T.U. (21) ve C.Y. (20), 25'er yıl hapis cezası aldı.

Olay, Muratpaşa ilçesinde 2 Ocak 2018 tarihinde meydana geldi. O.Ç., bir süre önce ayrıldığı A.B.'ı yeniden görüşmek için sık sık telefonla aramaya başladı. Çıkan'ın ısrarından rahatsız olan B., durumu eski eşinden olan kızı Ö.K.'nin arkadaşları T.U. ve C.Y.'ya anlattı. Bunun üzerine U. ve Y., olay günü A.B.'ın evine geldi. Eve, bir süre sonra O.Ç. da geldi. Çıkan'ın yeniden bir araya gelmek istediğini söylediği B. bu teklifi geri çevirince aralarında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken, C.Y. ve T.U., O.Ç.'ı evden uzaklaştırmak istedi. Ancak Çıkan, boğazını sıktığı U.'a vurmaya başladı. Bu sırada Y. da O.Ç.'ı boynundan tutarak itti. Yere düşen Çıkan, yaşamını yitirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, T.U., C.Y., A.B. ile olay sırasında evde olan kızı Ö.K. ile kadının komşusu N.D.'yi gözaltına aldı. U., Y. ve B. 'tasarlayarak öldürme suçu'ndan tutuklanırken, Ö.K. ile N.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

25'ER YIL HAPİS

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar T.U., C.Y. ve A.B. ile O.Ç.'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak sanıkların, 'tasarlayarak öldürme suçu'ndan değil, 'kasten öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Son sözleri sorulan sanıklar cinayet işlemediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar T.U., C.Y. ve A.B.'a önce ömür boyu hapis verdi. Ardından takdir indirimi uygulayan heyet, üç sanığı da 25'er yıl hapisle cezalandırdı. N.D. ve Ö.K. ise beraat etti.

Duruşma sonunda sanık yakınları verilen karara tepki gösterdi.

DHA