Mehmet Coşkundeniz Yeniden aşk, her zaman aşk
HABERİ PAYLAŞ

Yeniden aşk, her zaman aşk

Sen yoruluyorsun da ilişkin yorulmaz mı? Yorulur elbette. Bunu fark ettiğin an “Amaann, ne olacaksa olsun, inceldiği yerden kopsun” dersen bunca yıllık emeğini de bir kalemde çöpe atmış olursun.

Oysa biraz dikkat, biraz çaba ve biraz sabırla ilişkini yeniden aşka kavuşturma olanağın var. Yeni aşk için bir başkasını bulman şart değil. Aşkını her zaman yenilemek senin elinde.

PAYLAŞMANIN GÜZELLİĞİ

İlişkinizin ilk dönemlerinde olduğu gibi birlikte daha fazla zaman geçirmelisiniz. Yapmaktan hoşlandığınız şeyleri tekrar gündeme getirmelisiniz. Sinemaya gitmek, birlikte mutfağa girmek, dışarıda yemek yemek gibi...

Haberin Devamı

FLÖRT ETMENİN HEYECANI

Küçük hediyeler, aşk mesajları... Aşkın en güzel yanı ‘baştan çıkarma oyunu’dur. Bu oyunu ne kadar uzun tutarsanız ilişkiniz o derece sağlam olur. Hatta bu oyunu yıllarca sürdürmek sizin elinizde. “Bizden geçti artık” demeyin. Doya doya 􀅇ört edin.

ZAMAN AYIRMANIN TADI

Kendimizi işe verip sevgilimizi unuttuğumuzda bir süre sonra bakıyoruz ki yalnızız. Tamam iş önemli de ilişkin de önemli. Üstelik araştırmalar düzgün giden bir ilişkinin kişiyi iş hayatında başarıya götürdüğünü de kanıtlamış durumda.

TEKNOLOJİNİN DÜŞMANLIĞI

İnternette geçirilen zaman, ilişkileri yoran en önemli unsur haline gelmeye başladı. Birlikteyken ellerinizde cep telefonu, hiç konuşmadan, sosyal medyada olmak sizi bitirir. Ayrıca bilgisayar oyunları da ilişkileri yoran bir etkinlik.

SOSYAL OLMANIN ÖNEMİ

Arkadaşlar, aile, akrabalar... Kendinizi eve kapamayın ya da her anı baş başa geçirmeyin. Sosyalleşin, arkadaşlarla buluşun, aile üyelerini, akrabaları ziyarete gidin. Birlikte kalabalık sofralarda yemek yiyin. Bunların hepsi sizi besler. Hem çiftler hem ayrı ayrı hem birlikte zaman geçirebilir.

TARTIŞMANIN SÜRESİ

Hiç tartışmamak diye bir şey mümkün değil elbette. Ama tartışmaları uzun saatlere hatta günlere yayanlar var. Tartışmayı uzattığınızda zaten çözümü istemediğiniz anlamına geliyor. Çözümsüz tartışmalar da ilişkiyi yoruyor.

ELEŞTİRİNİN ADABI

Sevgilinizin beğenmediğiniz tara􀅇arı olabilir. Elbette eleştireceksiniz ama bu yapıcı bir eleştiri olmalı. Onun kendine güvenini zedeleyecek şekilde, hakaret eder gibi ya da aşağılayıcı bir tavırla değil.

Haberin Devamı

GELECEĞİN HAYALİ

İlişkide ‘bugün’ü kaçırmamak çok önemli. Çünkü birlikte yaşadığınız her an bir daha gelmeyecektir. Ama yarını da unutmamak gerekir. Gelecekten beklentiniz ne? Örneğin evliliği düşünüyor musunuz? Bunu ne zaman gerçekleştirmek istiyorsunuz? Geleceğinizi planlamalısınız.

AÇIK OLMANIN YARARI

“Seni sorunlarımla sıkmak istemiyorum” demeyin. Sevgiliniz hayatınızdaki en önemli kişi olduğuna göre sorunlarınızı ona anlatmayıp kime anlatacaksınız? Üstelik onun bulduğu çözümlerle bu sorunların üstesinden gelme ihtimaliniz daha yüksek. Bilikte çözüm üretmek bağınızı güçlendirir.

KISKANÇLIĞIN GAZABI

Kıskançlığınız ilk zamanlarda sevgilinizin hoşuna gitse de bir süre sonra bunaltacaktır. Baskı altındaki insanlar yorulur, sıkılır ve içinde bulunduğu durumdan kurtulmak ister. “Hiç kıskanmayın” demiyorum ama olayı abartmayın. Tadında bırakın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder