2014 yerel seçimlerini hatırlayalım…

Çatalağzı Beldesi’ne dönelim…

O seçimlerde, her zaman olduğu gibi, Ak Parti’nin çok sayıda belediye başkanlığı aday adayı vardı…

Ancak içlerinden birisi, söylemleri ve projeleri ile bir anda öne çıktı, öyle ki, o güne dek alışılmamış projeleri seçim süreci boyunca gündemdeki yerini korudu, sadece Çatalağzı’nda değil il genelinde hep konuşuldu, hatta seçimden sonra da bu projelerin ilimizin coğrafi yapısına uygun olması nedeniyle hem siyaset kurumu, hem de bürokrasinin en üst makamları tarafından birçok kez ifade edildi.

Tüneller, teleferikler, yürüyen merdivenler…

Bu projeleri Zonguldak gündemine taşıyan ve döküman haline getirip somutlaştıran isim Ak Parti Çatalağzı Belediye Başkanlığı aday adaylarından Vedat Vecdi Akça olmuştu.

Halen Çatalağzı DDY Lojistik Müdürlüğü görevini sürdürmekte olan Vedat Vecdi Akça, Çatalağzı’nın biri Bantaltı Mevkii, diğeri Doğancılar Mahallesi’nden başlamak üzere iki tünelle tepelerin ardında bulunan Çatalağzı sahillerine bağlanabileceğini, bunun zor olmadığını, mesleki bilgi ve deneyimi ile kısa sürede bunu sağlayabileceğini ifade etmişti.

Şehir içinde yürüyen merdivener ve teleferikler de Vedat Vecdi Akça’nın projeleri içinde yer alıyor ve Zonguldak gündeminde ilk kez telaffuz ediliyordu.

Sayın Akça’nın sunduğu tünel projeleri ile Çatalağzı’nın çehresi bir anda değişebilir, tüneller beldenin akciğerleri haline gelebilir, Çatalağzı halkı sahille buluşabilirdi.

Ne var ki, olmadı işte!..

Son ana kadar “adaylığı” açıklanması beklenen Vedat Vecdi Akça, bir “son dakika” manevrası ile aday olamadı…

Kimseye küsmedi, darılmadı, kimileri gibi aday olamayınca, “karşı tarafa” çalışmadı, Ak Parti’nin vizyonuna ve misyonuna olan güvenini ve takdir duygusunu hiçbir zaman kaybetmedi.

Seçimden sonra işinin başına döndü, Çatalağzı halkına bürokrat olarak hizmet etmeye devam etti.

***

Şimdi, yerel seçim gündemi ve adaylık tartışmalarının hız kazandığı bir dönemde, Çatalağzı’nda Vedat Vecdi Akça’nın yeniden aday olup olmayacağı tartışılıyor.

Ben, doğma-büyüme Çatalağzılı’yım…

Memleketimin “iyiliğini” isterim.

Memleketimin “iyiliği” için Vedat Vecdi Akça’nın ve her partiden Vedat Vecdi Akça ayarındaki insanların aday olmasını isterim.

Çatalağzı’nın iki tünelle denizle buluşması…

Ne kadar güzel olurdu değil mi?..

Çatalağzı’nın “havası” bile değişirdi belki de…

***

Vedat Vecdi Akça, herşeyden önce “temiz” bir isim…

Çatalağzı’nda herkesle barışık, kimseyle kavgası-gürültüsü olmayan, siyasete atıldığında rakiplerinin bile saygı duyduğu, Çatalağzı halkı tarafından sevgi-saygı duyulan, DDY’de yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan, spor dünyasının yakından tanıdığı, eğitimi ve mesleki kariyeri ve özellikle somut projeler üretebilen kimliği ile Sayın Cumhurbaşkanımızın tarifine uyan bir belediye başkan adayı olabilir.

Metal yorgunu değil, çok çalışkan ve dinamik bir yapıya sahip olduğu Çatalağzı halkı tarafından yakından biliniyor.

Eğer, Vedat Vecdi Akça, geçen yerel seçimde Ak Parti’nin Çatalağzı Belediye Başkan Adayı olsaydı, Ak Parti Çatalağzı’nda böylesine büyük bir “seçim vurgunu” yemeyecekti, aksine Vedat Vecdi Akça’nın seçim kazanma şansı son derece yüksekti.

Ne var ki, olmadı işte !..

***

Geçen yerel seçimde projeleri ve fikirleri ile günden oluşturan Vedat Vecdi Akça, önümüzdeki yerel seçimde yeniden Ak Parti’den aday olmayı düşünüyor mu, bilemiyoruz.

Ancak, Ak Parti hem kendi siyaseti, hem de Çatalağzı halkının iyiliği için yerel ölçekte ülkemizin 2023 hedeflerini taşıyabilecek böyle bir adayla yola çıkmak durumundadır.

Eğer, Vedat Vecdi Akça yeniden aday olmayı düşünmüyorsa, bari bir “benzerini” bulsalar iyi olacak.