• resmi ilanlar

YENİ YURTTA SU KRİZİ

17/10/2018 11:00

Bolu'da üniversite öğrencilerine hizmet etmek üzere açılan 2 bin 802 kişilik Hayreddin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrenciler su kesintileri yüzünden zor durumda kalıyor.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

27 Eylül tarihinde hizmete açılarak Bolu’ya kazandırılan Hayreddin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu’nda sorunlar çıkmaya başladı. Toplam 2 bin 802 kişilik olan yurtta öğrenciler için etüt odaları, laboratuar, mescit, aktivite odalarının bulunduğu modern yurtta kız öğrencilerin, sene başından bu yana ani su kesintileri ile mücadele ettiği iddia edildi.

Sene başından bu yana gün içinde özellikle akşam saatlerinde yaşanan kesintiler yüzünden zor durumda kalan öğrencilere, yurt yönetiminin ilk olarak depo dolumu yüzünden bu olumsuzlukların yaşandığı söylendi. İlerleyen günlerde tekrar yurt yönetimi ile irtibata geçen öğrencilere bu sefer ise arıza yaşandığı ve en yakın zamanda giderileceği ifade edildi. Yeni eğitim öğretim yılında 3’üncü haftanın bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen hala kesinti yaşanması ise öğrencilerin akıllarında soru işaretleri bırakıyor. En son su kesintisinin ise geçtiğimiz gece saatlerinde yaşandığı, sabah saatlerinde ise tekrar geldiği öğrenildi. Yurt yönetiminden ise yeni bir açıklama gelmediği de gelen iddialar arasında.

YANMAYAN KALORİFERLER ÖĞRENCİLERİ KIZDIRDI

Hizmete açıldığı ilk gün yanan daha sonra ise kesilen kaloriferler de öğrencileri zor durumda bıraktı. Kurutma makinelerine sahip olmamaları nedeni ile öğrenciler yıkadıkları çamaşırları kaloriferlerde kurutuyor. Kaloriferlerin yanmaması yüzünden ise öğrenciler ıslak çamaşırlar yüzünden muzdarip durumda kalırken, yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istiyorlar. Geçtiğimiz gün ise yurtta yaşanan elektrik kesintisi de öğrencileri kızdıran diğer bir neden oldu.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: