Yeni yıla rekorla girdi

8 Ocak 2017 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Akıllı cihazlarımızın olmazsa olmazı Whatsapp 2017’ye büyük bir rekorla girdi. Hemen hepimizin elinin altındaki mesajlaşma programı Whatsapp ile mesajlaşıyor, fotoğraf gönderip-alıyor, sesli veya görüntülü görüşmeler yapabiliyoruz.
 
Bundan 3 yıl önce 21 milyar dolara WhatsApp'ı satın alan Facebook, bir diğer mesajlaşma uygulaması Messenger'ı da sürekli olarak yeniliyor.
 
Geçtiğimiz Nisan’da düzenlenen geliştiriciler konferansında konuşan Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, hedeflerinin Messenger ve WhatsApp için ‘günde 60 milyar mesaj gönderilmesi’ olduğunu açıklamıştı.
 
O dönemlerde iki uygulamada günlük gönderilen mesajların sayısı ortalama 40-45 milyar arasındaydı. Fakat 2016’yı 2017’ye bağlayan gece, WhatsApp tek başına büyük bir rekor kırdı. Sadece yılbaşı gecesi WhatsApp'tan tam 63 milyar adet mesaj gönderildi.
 
Bu mesajların 7.9 milyarı görsel, 2.4 milyarı da video oldu. Aylık kullanıcı sayısı olarak 1 milyarı geride bırakan WhatsApp, her yılbaşı bu rekorunu geliştirecek gibi gözükmekte.
 
Güvendeyim butonu
Facebook, İzmir saldırısı sonrası 'Güvendeyim' butonunu devreye soktu.
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, İzmir Adliye'sinde meydana gelen terör saldırısı sonrası güvenlik durumu kontrolü için İzmirli kullanıcılara bildirim gönderdi. Kullanıcılar bu bildirimleri onaylayarak, arkadaş listesinde bulunanlarla paylaştı. İzmir’de şehit düşenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.
 
Adil Kullanım Kotası kalkacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotası’nı kaldıracaklarını söyledi. İnternette istek dışı aboneliklerin sona ermesine ilişkin çalışmalar yaptıklarını da belirten Arslan, Adil Kullanım Kotası ve Noktası'na ilişkin önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini, 2018'de bunu tamamen kaldıracaklarını kaydetti. Hadi İnşallah diyelim biz de. 2018’e girerken ölmez de sağ kalırsak Sayın Bakan’a bu açıklamasını hatırlatırız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi