Uzun yıllar ilimiz futboluna ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasının ardından yeni stadyum çalışmaları devam ederken, sosyal medyada başlatılan kampanya büyük ilgi göreceğe benziyor.

Uluslararası Çevreci Sivil Toplum Kuruluşu “Greenpeace” tarafından desteklenen “Güneşe Pas Ver” projesi kapsamında ilimize yapılacak olan yeni stadyumun da kendi elektriğini üreten güneş paneli sistemiyle inşa edilmesi yönünde sosyal medyada kampanya başlatıldı.

www.omuzomuza.gp üzerinden erişilen internet sitesinde “Sen de harekete geç, stadyumlar güneş enerjisiyle aydınlansın!” sloganıyla oluşturulan linke tıklandığında, ekrana gelen katılım formunun doldurulması ile birlikte kampanyaya katılım sağlanabiliyor.

1.4 Megawatt güneş enerjisi üreten panel kurulumuyla Antalya Stadyumu dünyada en büyük kuruluma sahip ilk on stadyumdan biri olmayı başarırken, Elazığ’da yapımı devam eden yeni stadyumun da benzer sistemle önemli bir elektrik üretimi yapabileceği öngörülüyor.

Bu konuda başlatılan kampanyanın ilimizden de yoğun bir katılım görmesi beklenirken, kampanyanın amacına ulaşması durumunda söz konusu güneş enerjisi sisteminin Elazığ Stadyumu’na da uygulanabileceği belirtiliyor.