Yeni Üniversitenin Müdürleri Atandı. Geyve’de Akyel…

Yeni Üniversitenin Müdürleri Atandı. Geyve’de Akyel…

Sakarya’da 2. üniversite olarak kurulan Sakarya Uygulamaı Bilimler Üniversitesinin rektörülüğüne atanan  Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversiteye bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve tüm Meslek Yüksekokulları müdürlerini atadı.
Yeni Atamalar sonrası Geyve Meslek Yüksek Okulu müdürlüğüne başarılı akademik çalışmalarıyla önümüzdeki dönem doçentlik kadrosunu kazanacak olan Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel yeniden atandı.

ALTI MÜDÜR YERİNDE KALDI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yeni atamaları imzaladı. Üniversite’den yapılan açıklamaya göre 6 müdür görevine devam ederken, 6 müdür ise yeni görevlendirilmiş oldu.

EKİP RUHUYLA ÇALIŞACAĞIZ

2018-2019 eğitim öğretim yılına hazırlanan Üniversite, yapılandırılma sürecini hızlandırdı. Rektör atamasının Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından çalışmalarını aralıksız sürdüren Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, atamalarla ilgili yaptığı açıklamada uygulamalı eğitime yönelik çalışmaları ekip ruhuyla gerçekleştireceklerini belirtti.

BİRÇOK ÜNİVERSİTE ÖRNEK ALINDI

Uygulamalı eğitimin Dünya’da ve Türkiye’de öneminin giderek arttığını belirten Rektör Mehmet Sarıbıyık, “ Sakarya’da hayata geçirdiğimiz uygulamalı eğitim modelleri, Türkiye’nin birçok üniversitesinde örnek alındı. Biz doğru ve başarılı bu çalışmalarımızı yeni atamalarını yaptığımız müdürlerimizle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Başta Sakarya’nın olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda beklentileri karşılayacak, iş dünyasıyla eğitim dünyasını yakınlaştıracak kadrolarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sakarya Üniversite’sinden ayrılma sürecinde bazı müdürlerimizin kadrosu da aynı üniversitelerinde kaldı. O nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni müdürlerimize de başarılar diliyoruz.

Müdürlerimiz, akademik ve idari kadrolarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak yeni üniversitemizi Sakarya’daki tüm çevrelerle sağlam bağlar kuracak, uygulamalı eğitimi daha etkin bir seviyeye getirecektir.

SAHADA OLACAĞIZ

Türkiye’ye örnek olan ‘bir dönem iş yeri eğitim modeli’nin ardından tüm fakültelere yönelik uygulamalı eğitimlerin üniversite ve sektör arasında bir sinerji oluşturduğuna dikkat çeken Rektör Mehmet Sarıbıyık, “ Dünya, ‘yaparsam öğrenirim’ anlayışıyla eğitim sistemlerinde önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Bizler de yıllardır uyguladığımız bir dönem iş yeri eğitimi modeliyle bu anlayışı hayata geçirdik. Uyguladığımız modelle hem akademik çevre, hem de iş çevresi eksikliklerini görerek iyileştirmelerine hız verdi. Öğrencilerimiz gerek akademik gerek iş deneyimi alanında nitelikli bir şekilde mezun olma fırsatı yakaladı. Birçok öğrencimiz uygulama gördüğü iş yerinde işe başlamış oldu. Sadece okul binalarında kalınmamalı, sahada olmalıyız. Müdürlerimiz ve akademisyenlerimiz de sahada olacak, idari personellerimizle uyumlu bir şekilde öğrencilerimize ve iş dünyasına katkılar sağlamaya devam edeceğiz. Yakalanılan bu seviyeyi daha da ileriye taşımalıyız” dedi.

Yeni Yapılan Atamalar:

Arifiye Meslek Yüksekokulu’na Prof. Dr. Can Haşimoğlu
Sapanca Meslek Yüksekokulu’na Prof. Dr. Oğuz Türkay
Pamukova Meslek Yüksekokulu’na Doç. Dr. Fatih Sönmez
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Kenan Göçer
Adapazarı Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüş
Akyazı Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci
Ferizli Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Aslan Çoban
Geyve Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel
Hendek Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Nihat Kurt
Karasu Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Sedat Durmuşkaya
Kaynarca S.S. Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Bağcı
Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’na Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşcıoğlu Baysal

Dr.Öğr. Üyesi Nermin AKYEL

1966 yılında Geyve’de doğan Nermin Akyel, 1982 yılında Geyve Lisesinden mezun olduktan sonra öğrenimine ara vermiş olup 1995 Yılında Geyve Meslek Yüksekolunun açılması üzerine 1996 yılında ilk kez girdiği Üniversite seçme sınavında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına yerleştirildi. 1998 Yılında dikey geçiş yaparak başladığı Sakarya Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Muhasebe ve Finansman Bilim Dalı’nda yükseklisans öğrenimine başladı ve aynı yıl Geyve Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışma hayatına atıldı.

2003 yılında “Mali Tabloların Bağımsız Denetiminde İç Kontrol Sisteminin Yeri ve Bir Uygulama” başlıklı tezi kabul edildikten sonra aynı enstitü ve aynı anabilim dalında başladığı doktora çalışmalarını, 2009 yılında hazırladığı “ Adli Muhasebecilik ve Türkiye’de Uygulanabilmesi İçin Altyapı Bileşenlerinin Mevcut Durumu, Değerlendirilmesi ve Öneriler” başlıklı tezi ile Doktor unvanını alan Nermin Akyel aynı yıl Geyve Meslek Yüksekokulu’nda Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.

Geyve Meslek Yüksekokulu, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesinde ders vermekte olan Nermin Akyel 2003 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi kalite çalışmalarında yer almasının yanı sıra Geyve Meslek Yüksekokulu’nda Program Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Müdür Yardımcılığı gibi farklı görevlerde bulunmuş olup 2013 yılından itibaren Geyve Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Yayınlama: 13.09.2018
Düzenleme: 17.09.2018 20:23
3.145
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.