Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Yeni UKIP lideri hızlı bir İslam karşıtı imiş

İslam’ın “ölü bir inanç” olduğunu düşünen Müslüman karşıtı eylemci yeni UKIP lideri seçildi fakat kimse onunla ilgilenmedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-20 20:11:55

Yeni UKIP lideri hızlı bir İslam karşıtı imiş

İslam'ın “ölü bir inanç” olduğunu düşünen Müslüman karşıtı eylemci yeni UKIP lideri seçildi ama kimse onunla ilgilenmedi.

İngiltere'nin milliyetçi, sağ görüşlü ve Avrupa karşıtı partisi UKIP'in 64 yaşındaki yeni lideri Gerard Batten'in ilk sözleri ise “İstifa ediyorum” oldu. Batten, bir yıl içinde istifa edeceğini ve önümüzdeki 12 ay boyunca da partinin geleceğini yeniden inşa etmek için uğraşacağını söyledi.

YANLIŞLIKLA SEÇİLDİ!

Batten'in Avrupa karşıtı partinin yanlışlıkla yeni lideri seçildiği öne sürülüyor. Halefi Henry Bolton'un iki ay önce ırkçı kız arkadaşı nedeniyle görevden alınmasının ardından görev aldı.

İSLAM KARŞITLIĞINDA ÇOK AÇIKSÖZLÜ!

Yeni lider ise İslam karşıtlığında gayet açıksözlü ve İngiltere Müslümanlarına çağrı yaparak Kuran öğretilerini reddeden bir bağlılık yemini imzalamalarını istedi. Batten 2004 yılından bu yana Avrupa Parlamentosu üyesi ve öncesinde UKIP'in Brexit sözcüsü olarak görev aldı.

PARTİ LİDERLİĞİNDE TEK ADAY İSİM

Önceki başkan Henry Bolton ve Jo Marney ise ırkçılık iddialarına karşı kendilerini halen savunuyor. Batten, Bolton Şubat ayında görevden alındığında getirildi ve bugün itibarıyla kalıcı anlamda parti başkanı olarak onaylandı.

BATTEN: İSLAM ÖLÜMÜ KUTSUYOR

Parti adaylığı için süre sona erdiğinde ise liderlik için öne çıkan tek isim o olmuştu. Batten Müslüman inancının “ölümü kutsadığını” söyleyerek “İstila, şiddet ve korkutma ile propagandası yapılıyor” iddiasında bulundu. Batten aynı zamanda Müslümanların Kuran'da açıklanan inançlardan resmen vazgeçmeleri gerektiğini ve camilerin inşa edilmesine yasak getirilmesini savundu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara