Ek ödemesi olmayan bir milyon memura ek ödeme kazanımı sağlanmıştır. Yeni işe giren bir memurun bu gün Ek Ödemesi Aylık 600 TL’dir . Bir Şube Müdürünün ise 1750 TL’dir. Yeni işe giren bir memurdan şube müdürüne kadar, bu gün her memur ünvanı ve hizmet yılına göre 600 ila 1750 TL arasında ek ödeme almaktadır.

İki yüz elli bini aşkın 4-B’linin kadroya Geçmesinin sağlanması… Yine 4-C’li çalışanların yıl boyu çalışması ile maaşlarının neredeyse ikiye katlanması hep masada Türkiye Kamu-Sen’in çabaları ile gerçekleşmiştir.

Tüm memurlara ilave 1 derece verilmesi, KEY Paraları ile Tasarruf Teşvik Fonu (nema) ödemelerinin hak sahiplerine yapılması, Çocuk parası – aile yardımlarının 2 katına çıkartılması Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesi ile olmuştur.

Doğum öncesi ve sonrasında anneye, doğum sonrasında ise babaya verilen izinler Türkiye Kamu-Sen'in çabalarıyla artırılmıştır.

Memurların sicil notlarını öğrenme hakkı, kınama ve uyarma cezalarına dava açma hakkı ile disiplin kurullarına üyeleri adına Sendikaların Temsilci bulundurma hakkı önemli kazanımlar olmuştur.

Memurların Banka Promosyonu almasının yolunu da Türkiye Kamu-Sen açmıştır.

SENDİKA TOPLU SÖZLEŞME PRİMİ VE TEMSİL HAKKI

Sendika teşvik primi başta olmak üzere; Sendika şubelerinin memurları ilgilendiren hususlarda komisyonlarda temsil edilmesi, sendika şube yöneticilerine haftada bir gün izin, iş yeri ve ilçe temsilcilerine haftada yarım gün izin ile birlikte bu gruba giren yöneticilerin iradeleri dışında iş yerlerinin değiştirilmesinin de önüne geçilmiştir.

Yukarıdaki kazanımların dışında da onlarca kazanım elde edilmiştir. Bütün bunlar mevcut Sendikal Örgütlenmenin yetersizliğine rağmen gerçekleştirilmiştir.

Grev hakkı olmayan, Hakemin taraflı olduğu bir yapı içinde sonuç almak elbette kolay değildir.

Yetkili Konfederasyon olarak on yıl boyu verdiğimiz destansı Mücadelemizin kazanımlarını yeterli bulmayanlara tek bir sözümüz vardır; “2012'den sonra 2017 yılına kadar yetkili olan Malum Senin, Memurlar adına dişe dokunur bir kazanım elde ettiğini söyleyebilecek bir tane memur yoktur. Söyleyenler ise sadece yalan söylerler.”

TARİHİ SÖZLEŞME YAPTIK DİYENLER TARİHİ SATIŞ YAPTILAR

“Geçmişte biz iktidara yakın Konfederasyonuz, Türkiye Kamu-Sen iktidara karşı olduğu için memurlar haklarını yeterince alamıyor. Bizi yetkili yapın haklarınızı alalım" diye ahkam kesen sahtekarlara inanıp, İktidarın kapı kulu Konfederasyona kapağı atanlar, son 5 yılda ne elde ettiler? Kocaman bir hiç..! Ellerindekileri de kaybettiler..! Her yıl enflasyon altında ücrete mahkum oldular ( bu yıl ilk 6 ay ücret artışı %3,5 aylık enflasyon %6,17 Fark %3.17 Memur, Devletten alacaklı… Ne zaman alacak, Temmuz 15'te ) Ayrıca vergi dilimleri nedeniyle ücretleri de geriye gitti. Enflasyona iki kere çarpıldılar.