HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2018 Pazartesi - 09:26

Yeni teknoloji İzmir'de: Yolların kazılmasına paydos!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ana arterler ile hattın yolun 4 metre altından geçtiği cadde ve sokaklarda kanal alt yapısını "kazmadan yenilemeye" başladı. Daha önce 100 metrelik kanal borusunu bir haftada yenileyen İZSU, yeni yöntemle aynı işlemi bir günde tamamlıyor.

Yeni teknoloji İzmir de: Yolların kazılmasına paydos!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, hizmet kapasitesini artırmak ve alt yapı yatırımlarını trafiği etkilemeden, çevreyi rahatsız etmeden kısa sürede tamamlamak için "kazısız teknoloji" modelini hayata geçirdi.  İZSU, eskiyen kanal şebekelerini cadde ve sokağı kazmadan yenilemek için başlattığı yeni yöntemi ilk etapta, Karabağlar'daki 5 kilometrelik kanal hattını yenileme çalışmalarında uyguladı.

Kazı ve hafriyat gerektirmeden kanalın akış hızını artıran, boru bağlantı noktalarındaki kırık, çatlak, sızma ve kaçakları onararak kısa sürede işin bitirilmesini sağlayan kazısız teknoloji, İZSU'ya da çalışmalarında büyük hız kazandırdı. 100 metrelik kanal borusunu daha önce bir haftada yenileyen İZSU, uygulamaya başladığı bu yöntemle aynı işlemi bir günde tamamlamaya başladı.

Uygulamanın hem ekonomik hem de 50 yıl gibi uzun ömürlü olduğunu söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Kanalizasyon hatlarında durum tespiti için kamera ile görüntü alıyoruz. Bu görüntüleri tek tek inceleyerek yenilenmesi gereken hatları planlıyoruz. Ana arterlerde, kanal borularının 4 metrenin altında olduğu cadde ve sokaklarda, eğimi sıkıntılı olmayan, boru kesitinin değişmesine gerek olmayan, aşırı kırık ve çökük olmayan hatlarda kazısız yönteme geçtik. İç kaplama metodu ile kanalları onarıyoruz. Bir günde kazı yapmaksızın 100 metre imalat yapabiliyoruz” diye konuştu.

Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları memnuniyetle izleyen muhtar Orhan Kaya, “Daha önce bir iki sokağımızda kanal boruları değişmiş, bu çalışmalar birkaç ayda tamamlanmıştı. Şimdi sokağımızda 80 metrelik bir kanal çalışması bir günde bitecek. Kazı yok,  gürültü yok,  şikayet yok! İZSU da hem zamandan hem de işten tasarruf etmiş oluyor. Kazısız yöntemin çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

KAZISIZ YÖNTEM NEDİR?
Kısaca kanalizasyon borularının içlerinin kaplanması olarak bilinen yöntemle kanal yeniden kullanılır hale getiriliyor. Bunun için boru hattında kırık ve çatlakların oluştuğu kısım, 360 derece özel kimyasallar ve cam elyaf malzeme kullanılarak içeriden onarılıyor. Kanal görüntüleme robotları ile noktasal olarak tespit edilen kırık ve çatlaklar, yastık üzerine sarılan cam elyaf donatılı malzeme ile basınç altında kaplanıyor. Boruların yenilenmesi için yapılan bu çalışmalar sırasında hem trafik hem de çevrede yaşayan vatandaşlar çok daha az etkileniyor.

 
Bornova'da ortak akıl, ortak yönetim
 
Yazar Akkaya, Karabağlar'da çocuklarla buluştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 15 Ekim 2018 Pazartesi 12:45

Sanırım herkes bu uygulamayı takdir edecektir. Buradan şuna geliyoruz- Bu makinayı icad eden- üreten kimseler hangi okullardan mezun olup bu bilgileri elde etmişlerdir ? İcad ettikleri her türlü makinaları ihraç edip ülkelerine ne kadar döviz kazandırıyorlar ? vs vs vs

Yorumu oyla      10      5  
15 Ekim 2018 Pazartesi 11:39

İZSU Egekent'teki logarların hiçbirine baktığı yok. Çiğli belediyesine defalarca iletiyoruz. Egekent'te İZSU kısım şefliği olmasına rağmen hiçbir çalışma yaptıkları yok. Logarlar tıkalı, yol ortasındaki logar kapakları yol seviyesinin 20-30cm altında. Kaç sefer söyledik. Neymiş efendim kazısız çalışma yaparlarmış. Geçiniz bunları geçiniz.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da ortak akıl, ortak yönetim
Proje ve hizmetleri 4.5 yıldır vatandaşların görüş ve önerileri doğrultusunda ...
İzmir'in anıt ağaçlarına gençlik aşısı
Kent genelindeki yaşlı ağaçların tedavisi için bilimsel yöntemler uygulayan ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmirliyiz, yaparız!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmirliyiz, yaparız!
 
CHP’li eski Başkan Kürüm: Yarıda kalan işlerim var, adayım!
Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Kürüm, 2019’da aday olacağını söyledi ...
Kemalpaşalı kadınlar Çanakkale'de
Kemalpaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kent ve kültür ...
SODEM ödülleri sahiplerini buldu
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen ...
 
Karabağlar’a iki yeni park ve sevgi yolu
Modern ve sürdürülebilir bir kent için çalışmalarına devam eden Karabağlar ...
Buca'da yeni moda: Capoeria
Savuma sanatı, akrobasi, dans, müzik ve şarkı… Bucalılar birbirinden farklı ...
Alevi derneklerinden Başkan Atila’ya teşekkür ziyareti
Bornova’da bulunan Alevi Derneklerinin temsilcileri Bornova Belediye Başkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva