Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-01-2020 10:02   Güncelleme : 15-01-2020 10:02

Yeni Sistem/Devletten Beklentilerim

Yeni Sistem/Devletten Beklentilerim

Kimse bana eski parlamenter sistemin faziletlerinden bahsetmesin. Birilerini canı sıkılınca; ya hükümeti yıkıyor, yada erken seçime gidiliyordu. Vatandaş da seçimle oyalanıyordu, aslında seçim sonucu bir az daha ayarlanabilir bir meclis/bir iktidar oluşuyordu. O günleri unutanların kalbi kurusun. Ya da cumhuriyet savcıları durumdan vazife çıkararak parti, kapatıyorlardı.

Başkanlık sistemi getirerek bu sorunlardan kurtulmak istedik, sakın ola bu konuda bir ihmale, bir gevşemeye kapılamayalım. Öyle bir sistem ki tembellikten dahi Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma bile açabilirsiniz.

Peki yeni sistemden ne bekliyorsunuz derseniz?

*Milli İstihbaratın ülke içinde çalışmasına son verilmesini ve vatandaşa güvenmenin gerekliliğini hatırlatmak isterim. Ordu 15 Temmuz ruhu ile barıştı elhemdulillah, fakat ben MİT’te o kadar emin değilim, hala ülke içinde dedikoduları topladığını duyuyoruz. Soruşturma mağdurları ortada.

*Yeraltı dünyasını ortadan kaldırmasını bekliyorum. Bu patronların varlığı Ülkemiz için bir eksikliktir, Devletin adalet mekanizmasına gölge düşürür, acziyetinin bir işaretidir, kabul edilemez.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN