26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alternatif olduklarını iddia edenlerin tek vaadi eski Türkiye’yi ihya etmek

Yeni parti kurma çabalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Alternatif oldukları iddiasıyla ortada dolaşanların tek vaadi eski Türkiye’yi ihya etmek' dedi.

İHA22 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alternatif olduklarını iddia edenlerin  tek vaadi eski Türkiye’yi ihya etmek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Batman, Denizli, Gümüşhane, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Muğla, Nevşehir, Rize, Tokat, Tunceli’den gelen muhtarların katıldığı 39. muhtarlar toplantısında konuştu.
 
“Milletten korktukları için böyle bir arayışın içine girdiler”
 
Alternatif oldukları iddiasıyla ortada dolaşanların tek vaadinin eski Türkiye’yi ihya etmek olduğunun altını çizen Erdoğan, “Koalisyonların, krizlerin, sefaletin, yoksulluğun, baskının, zulmün, yolsuzluğun, hukuksuzluğun kol gezdiği Türkiye’yi özlemek mümkün mü? Buna rağmen niçin ülkemizi o günlere geri götürmek istiyorlar biliyor musunuz? Milletten korktukları için böyle bir arayışın içine girdiler. Eskiden yüzde 10-15-20 oy oranları ile ülkenin kaderinde söz sahibi olmak, hükümet kurmak, Türkiye’nin iç ve dış politikasını yönlendirmek mümkündü. Şimdi başarının çıtası yükseldi. Örneğin AK Parti 7 Haziran seçimlerinde yüzde 40,87 oranında oy aldığı halde tek başına iktidara gelemedi. Üstelik 2019’de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye girmesi ile başarı çıtası yüzde 50 artı 1 oy. Bunu alamayan birinci turda iktidar olamaz. Bunu alan birinci turda iktidar olur. Milletimizin gönlünde böylesine güçlü bir şekilde yer edinmenin hayalini dahi kuramayanlar için başarı çıtasının bu seviyelere çıkmış olması adeta bir kabustur” diye konuştu.