Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

“Kapadokya Bölgesi’nin turistik özelliği göz önüne alındığında Milli Eğitim ve Kamu çalışanları açısından konaklama noktasında büyük bir boşluğu dolduracak olan 210 yatak kapasiteli Nevşehir Öğretmenevi’nin yeni binasının yapımına 2015 yılında başlanmış olup geçici kabulü yapılmıştır. Kamuoyunda yer aldığı gibi yıllardır atıl durumda beklediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Binanın, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra tam kabulün ardından İl Özel İdaresi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulacaktır. Binanın çevre düzenlemesi ve donatımı için ödenek gelmiş olup çalışmalar hızla devam etmektedir.

2015 yılında yapımına başlanmadan önce Öğretmenevi binasının gerekli zemin etüdü ve kontrolleri İl Özel İdaresi mühendisleri tarafından yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan bütün bina ve okulların ihale ve denetim süreci İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kadrolu olarak çalışan inşaat mühendisi sayısının 6 olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzda 2 kadrolu inşaat mühendisimiz bulunmakta olup 1 inşaat mühendisi İl Özel İdaresi’nde görevlendirilmiştir. Binada çökme iddiası doğru değildir. Binada herhangi bir çökme bulunmamaktadır. Çevrede toplanan yüzey suyu drenaj sistemi ile kanala alınarak tahliyesi yapılmaktadır. Bu durum tüm binalar için geçerli olan bir uygulamadır. İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir, ilimizde 2016 yılında göreve başladığı günden itibaren Nevşehir Öğretmenevi’nin yeni binası ile yakından ilgilenmiş ve süreci yerinde incelemiştir. Bu durum ile ilgili haberlere kurumumuzun internet sayfasından ulaşılabilir.

Ayrıca kamuoyunda yer aldığı gibi ilimizin başarısının gerilediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın daha önceki yıllarda illerin sıralamasına yönelik açıkladığı istatistiki verilere bakıldığında 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ilimiz, tüm iller arasında 28., 2016-2017 yılında 23. olmuştur. Ancak, 2017-2018 yılında genel değerlendirmeye yönelik Bakanlığımız tarafından herhangi bir veri yayınlanmamıştır. 2017-2018 Eğitim öğretim yılına ait sadece sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilen öğrenci sayısı (510 öğrenci üzerinden) ve bu öğrencilerin yerleştirme puanları baz alınarak bir sıralama yayınlanmış ve ilimiz 13. sırada yer almıştır. Oysaki bu eğitim-öğretim yılında ilimizde 3556 öğrenci sınava girmiştir. Yayınlanan raporda ise sadece ilimizde sınavla öğrenci alan okullara yerleşen 510 öğrencinin ve Türkiye genelinde de sınav puanıyla öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerin puanları dikkate alınarak değerlendirme yapılmıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ise sınava giren 3650 öğrenci üzerinden ilimiz değerlendirildiğinde ilimizin 20.sırada yer aldığı görülmektedir. Bu veriler ışığında ilimizin LGS performansının iddia edildiği gibi 13. sıradan 20. sıraya gerilemediği tam aksine giderek artan bir performans (28. -23. -20.) sergilediği açıktır. İlimizin LGS performansının birbiri ile örtüşmeyen farklı istatistiki veriler üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmasının gerçeklerden uzak bir durum olduğunu ifade ediyoruz.”