Eğitim

Yeni Müfredat İçin 165 Bin 326 Görüş ve Öneri Gönderildi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz AA Editör Masasına konuk olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Yılmaz yeni müfredat taslağı hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Yılmaz görüşe açılan müfredat hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

165 BİN 326 GÖRÜŞ İLETİLDİ 

Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldi. Bize aktarılanlar, bir tecrübenin ürünü. Bu tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacağız.” 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatı hakkında da açıklama yaptı. Bakan Yılmaz konu ile ilgili olarak şu sözleri söyledi;

“Her yerden görüşler aldık, hala da görüşler geliyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Zorunlu eğitimin devam etmesi uygundur. Ancak Hristiyan, Musevi vatandaşlarımız bundan istisna olabiliyorlar. Alevi vatandaşlarımızın bundan istisna olmasının doğru olmayacağı, onların da bu sistemin içinde olması ancak onlara ait de dini bilgilerin daha geniş şekilde verilmesi yönünde komisyonun bir raporu var. Bu rapor doğrultusunda geçmişten daha iyi bir müfredatı inşallah yakın bir zamanda halkımızın önüne çıkaracağız.”

‘ÖĞRENCİLERİMİZ ANALİTİK DÜŞÜNSÜN İSTİYORUZ’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açık uçlu soruların sorulması konusuna da değindi. Bakan Yılmaz konu ile ilgili olarak ” biz istiyoruz ki öğrencilerimiz analitik düşünsün, ‘A,B,C,D hepsi veya diğerleri’ gibi değil de farklı düşünceler çıkararak ortaya koyabilsinler. Bu bağlamda doğru olanı açık uçlu sorulardır. Doğru olan sınavlarda klasik soruların sorulmasıdır.

Kamupersoneli.net | ANKARA