YENİ MEZARLIK ALANI VE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI

Başak MERAL GÜNDÜZ /Elazığ Belediyesi, Asri Mezarlığın kuzeyinde Karşıyaka Mahallesi ile Beyyurdu tarafında ek mezarlık alanı oluşturdu.

YENİ MEZARLIK ALANI VE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asri Mezarlığının kuzey girişinde yeni oluşturulan mezarlık alanında (Beyyurdu girişi) yol açma çalışmaları devam etmektedir. Elazığ Belediyesi, 460 bin metrekarelik alan üzerine yaklaşık 5500 adet aile mezarlığının yol yapım çalışmalarını devam ettirmektedir.

Elazığ Belediyesi 545 bin metrekarelik bir alana sahip Asri Mezarlık alanına ek olarak, 460 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı için yol yapım çalışmalarına devam etmektedir. Yapılacak olan yollar yaklaşık 17.000 metre uzunluğunda 5,7 ve 10 metre genişliğinde yapılması planlanmaktadır. Yolların bitirilmesinden sonra aile mezarlığı olarak yapılması planlanan mezarlık alanı vatandaşlarımızın satışına sunulacaktır. 

Yeni mezarlık alanında 50 metrekareden başlayan aile mezarlıklarının yolları ve etrafındaki çitlerinin yapım işi Elazığ Belediyesi tarafından yapılacaktır. Parselasyon satışlarını da yaptıktan sonra vatandaşlarımız kendi aile mezarlıklarını kullanma imkânına sahip olacaktır. Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde kurulan bir ekip tarafından satışı yapılan ve parselasyonları belli olan vatandaşlar hangi aile mezarlığını aldıklarını bileceklerdir.

 Asri mezarlığında vatandaşlar tarafından aile mezarlığı çok istenilmekte ancak, bugüne kadar yer olmadığından dolayı çözüm bulunamamaktaydı. Yeni açılan 460 bin metrekarelik mezarlık alanıyla vatandaşlarımız aile mezarlık isteklerini de bu şekilde karşılamış olacaklar.