• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Yeni kabinede ilk devir-teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevi Abdülhamit Gül'e devretti.

Yeni kabinenin belli olmasının ardından ilk devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Adalet Bakanlığı'ndaki tören kapsamında Bozdağ görevini Gül'e devretti.

Bakan Bozdağ, Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer almaya devam edecek.

"FETÖ başarsaydı zorluklarla karşı karşıya kalırdık"

Bakan Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

"Eski süreçte büyük bir mücadeleyi yürüttük. FETÖ'cülerin yargının en üst idari kurulundan ayıklanması için önemli adımlar attık. FETÖ'nün bütün planlarını bozan şey Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçimidir. FETÖ başarsaydı zorluklarla karşı karşıya kalırdık. Önemli reformlar yapıldı. Yargıtay ve Danıştay'da terör örgütünün etkinliğinin azaltılması için sayılar ve sürelerde düzenlemeler yapıldı. Atanma kuralları getirdik.

15 Temmuz demokrasi bakımından da yargı bakımından da bir milattır. Arkadaşlarım haklarını helal etsin. Bugün nöbet değişimi yapıyoruz. Başarılı bir hukukçu kardeşime görevimi devrediyorum. Aldığı bu nöbeti benden daha iyi yapacaktır."

Gül'den ilk açıklama

Görevi Bozdağ'dan devralan Gül'ün ilk açıklaması şöyle:

"FETÖ ihanet çetesine karşı yargılamalar devam etmektedir. Bu yargılamaların da hızlı ve tarafsız sonuçlanmasını ümit ediyorum. Çalışmaları takip edeceğiz. Uyum yasalarıyla birlikte geçiş aşamasındayız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir