Anlık Bildirim

Yeni iPhone modellerindeki çift SIM sistemi netlik kazandı

Apple iki farklı çift SIM kart yuvası sistemi kullanıyor. Çin için iki nanoSIM kart barındıran bir tasarım, diğer ülkeler için ise eSIM ve nano SIM barındıran diğer bir tasarım mevcut.

Tarihte ilk kez iPhone ailesinde çift SIM kullanmaya başlayan Apple, bunu da yine sektörde bir ilke imza atarak yapıyor. Ülkelerdeki farklı kullanım şekillerine göre çift SIM sistemi de değişiyor.

İki farklı sistem

Apple ilk kez eSIM ve standart nano SIM yuvalarını bir arada kullanıyor. Bazı ülkeler hariç dünyanın genelinde bu çift SIM kart sistemi kullanılacak. Eğer ülkenizde eSIM desteği varsa çift SIM kullanabilirsiniz.

eSIM bilindiği üzere entegre olarak gelen bir bileşen. Bu bileşen çıkarılamıyor. Tanımlanan numara ise daha sonra farklı operatörlere geçirilebiliyor. Hali hazırda ülkemizde olmadığı için yeni iPhone modellerinde tek SIM kart kullanılabilecek.

Çin, Hong Kong ve Makao özerk bölgelerinde ise standart çift SIM yuvası sunulacak. Apple yerden tasarruf etmek amacıyla farklı bir yuva kullanmış. Tek bir SIM kart yuvası gibi görünen tepsinin alt ve üst yüzeylerine SIM kartları yerleştiriyorsunuz.

Yeni çift SIM kart tepsisi tasarımının piyasadaki diğer çift SIM kartlı akıllı telefonlara göre daha az yer kapladığı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim