Anasayfa Haber Yeni iPad Air USB Type-C ile Gelebilir

Yeni iPad Air USB Type-C ile Gelebilir

yeni iPAD Air

Apple’ın yakın zaman içerisinde duyuracağı tahmin edilen yeni iPad Air modelinin bazı özellikleri ortaya çıktı.

Yeni nesil iPad Air modeli ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Daha önceden yapılan sızıntılarla mini LED ekran ile beraber geleceği iddia edilen yeni iPad Air modelinin, şimdi de USB Type-C bağlantı noktasına ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

Apple’a yakınlığıyla bilinen MacRumors isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Apple’ın yeni iPad modeliyle beraber köklü değişikliklere gideceğini görmekteyiz. Bu kısımda yapılacak olan ilk değişiklik ise Lightning yerine USB-C portu kullanılması olarak karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz gibi Apple, ilk olarak 2018 yılında piyasaya sürmüş olduğu iPad Pro modellerinde söz konusu USB-C portuna yer vermişti. Bu değişiklik ile beraber kullanıcıların bir hayli beğenisini kazanan teknoloji devi, şimdi de bu değişikliği 4. nesil iPad Air modelleriyle beraber yapmaya hazırlanıyor.

yeni iPad Air USB Type-C

Bunun dışında analist Ming-Chi Kuo tarafından yayınlanan raporda yeni nesil Air modelinde A13 Bionic işlemcisine yer verileceğinde altı özellikle çiziliyor. Bununla birlikte Touch ID’nin ekran altı sürümüne sahip 11 inç boyutundaki mini LED ekranla beraber geleceği tahmin edilen modelin, tasarım açısından da mevcut iPad Pro modeliyle oldukça benzerlik göstereceği de tahmin ediliyor.

Şimdilik, yeni nesil iPad modelinin ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Ancak Ming-Chi Kuo’nun aktarmış olduğu bilgilere göre söz konusu modelin yılın ikinci yarısına doğru tanıtılacağı iddia ediliyor.

İlginizi çekebilir: Akıllı Telefon Satışları COVID-19 Nedeniyle Yüzde 20 Düştü