Mehmet Coşkundeniz Yeni ilişki için gereken 7 adım
HABERİ PAYLAŞ

Yeni ilişki için gereken 7 adım

Haberin Devamı

1- GEÇMİŞE SÜNGER ÇEK

Birini etkilemek istiyorsanız önce ona giden yolu açın. Geçmişten gelen yüklerinizden arının. Yükle kastedilen şey, geçmişten gelen kin, kırgınlık, incinmişlik ve korkudur. Bu yük, olumsuz bir tecrübenizden, tecrübe sahibi insanların tavsiyeleri veya olumsuz insanlar hakkındaki gözlemlerinizden kaynaklanabilir. Önce önyargıları temizleyip yeni bir sayfa açmalısınız.

2- ESKİLERLE YÜZLEŞ

Önceki ilişkilerinizde mutsuz olmuşsanız bundan en az yüzde 50 siz sorumlusunuz. Eğer o ilişkilerin bitmesine sebep veren davranışınızın gerçekten farkında değilseniz, yeni ilişkilerde bir fark yaratacak gücünüz yok demektir. Davranışlarınızı tüm yönleriyle gözden geçirin. İlk karşılaştığınızda ne yaptığınızdan tutun da birlikte yaşarkenki hal ve tavırlarınıza kadar. Ayrıca, ilişkiler hakkındaki inancınız ve yaklaşımınızla karşı cinse olan bakış açınızı da gözden geçirmelisiniz.

3- KENDİNİ KEŞFET

Öncelikle ihtiyaçlarınızı tanımalı, yüceltmeli ve tatmin etmelisiniz. İhtiyaçlarınızı keşfedip karşılamayı bilmenizle, ilişkinizin kalitesi arasında doğru bir orantı vardır. Seçtiğiniz insanın sizin kısa değil de uzun vadeli ihtiyaçlarınızı karşılayacak kimse olduğundan emin olun. Kısa vadeli ihtiyaçlar için biriyle birlikte olmak o ilişkinin uzun sürmeyeceğinin ve mutsuzluğun garantisidir. Kısa vadeli ihtiyaç, şu anda ihtiyacınız olan şeydir. Uzun vadeli ihtiyaç ise hep ihtiyacınız olan şeydir.

4- SINIRLARI BELİRLE

En iyi anlaştığınız insan bile illaki size uymayan bir şeyler yapacaktır. Siz bir tepki vermezseniz karşı taraf yaptığının farkına varamayacak ve sizi olumsuz hissettirdiğini algılamayacaktır. Bu iyi bir ilişkinin kötüye gidişinin başlangıcıdır. İletişim de zayıflamaya başlamış demektir. Sınırlar doğru insanı seçme yetinizi de geliştirir. Yanlış insan sınır tellerinde takılıp kalacaktır. Sınırlarınızın farkındaysanız, yanlış insanı kolaylıkla su yüzüne çıkarabilir ve incinmezsiniz.

5- İMKANSIZI İSTEME

Hayalinizde yarattığınız kişiyi bulmanız mümkün değil. Seçtiğiniz kişiyi olduğu gibi kabul edin. Onu başka birine dönüştürmeye kalkarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Ondan olmadığı biri gibi davranmasını isterseniz, boğarsınız. Hele hele, onu hiç kimseyle karşılaştırmayın. Herkes eşsiz ve benzersizdir. Her ilişki tektir ve kendine özgü dinamikleri vardır. Kısacası başkasının ilişkisi başkasına, sizinki size.

6- YAŞAMINI KAZAN

Yaşamdaki hedef ve vizyonunuzu asla birini elde etmek veya “bir ilişkim olmalı” şeklinde sınırlamayın. Sizin için ideal yaşam nedir? Nerede yaşamak istersiniz? Yaşamınızı neleri yaparak sürdürmek istersiniz? Ne kadar para kazanmak istersiniz? Dünyaya ve topluma nasıl bir katkıda bulunmak, nasıl faydalı olmak istersiniz? Bu soruların bir cevabı yoksa bir yaşamınız yoktur. Varsa bunları yapmaya koyulun. Bir partneriniz olsa da yapacağınız şey yaşamı paylaşmaktır zaten.

7. DÜRÜSTLÜĞÜNÜ UNUTMA

Artık bir ilişkiniz olmuştur. Şimdi bu ilişkiyi nasıl sürdüreceksiniz? Kabaca şunu söylemek gerekir: Nasıl başlarsa öyle gider. Başlangıç yaşam boyu beraberliğin de ayrılığın da sinyallerini verecektir. Daha başta sağlıklı ve gerçekçi bir ilişki ve iletişim tarzı seçmelisiniz. Gerçekler uymuyorsa zorlamanın alemi yok. Başa dönün. En önemlisi, yüzde 100 dürüstlüğe dayanan bir ilişki kurun. Uzun sürecek bir ilişkinin olmazsa olmazıdır dürüstlük.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder