MENÜ

Yeni hocanın işi çok zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta içerisinde Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray, Antalyaspor’u konuk etti. Taffarel’in başında olduğu Sarı-Kırmızılı takımda, kadrodaki değişiklikler dikkat çekti. Hamzaoğlu döneminde 11’in gediklisi olan Sabri ve Bilal kulübede otururken, Denayer ve Rodriguez sahada yer aldı.

Orta alan geçit vermedi

Maça iyi başlayan Galatasaray orta alanda rakibine üstünlük kurmayı başardı. Sneijder ve Selçuk’la oyuna yön veren Cim Bom, Podolski ve Yasin’le topu kanatlara taşıdı. 5.dakikada ceza sahası dışının sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta Sneijder topun arkasına geçti. Son derece iyi bir vuruş yapan Hollandalı yıldızın şutu yan ağlarda kaldı. 9’da ise yine Sneijder köşe vuruşundan Yasin’e kısa oynadı. Orta şut karışımı bir vuruşla top kaleye gönderen Yasin, takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golle rahatlayan Aslan rakibinin direncini kırdı. Kadrosunda Eto’o gibi bir dünya yıldızını bulunduran Antalyaspor, özellikle hücum anlamında beklenenin çok altında kaldı. İlk yarı boyunca orta alandaki üstünlüğüyle etkili bir performans gösteren Galatasaray, soyunma odasına Yasin’in attığı golle 1-0 önde gitti.

Bu savunma küme düşürür

Galatasaray ikinci yarıya panik halinde başladı. Mücadele eden, koşan orta saha yerine, pas ve pozisyon hatası yapan bir orta saha vardı ikinci yarıda. Selçuk yalnız kalırken, Rodriguez’in pas hataları fazlalaşınca, Aslan savunmada sorun yaşamaya başladı. Antalyaspor ise kenarlardan atılan ortalarla tehlike yaratmaya başladı. 60’ta kornerden gelen ortayı, Hakan arka direkte çizgi üzerinden son anda kornere çeldi. Konuk takım bu pozisyonda gole çok yaklaştı. 64’te ise Diarra’nın sağdan ortasını Semih uzaklaştırmak isterken, top Sezer’in önünde kaldı. Vuruşunu yapan Sezer skora denge getirdi: 1-1. Fakat Aslan bu gole karşılık vermekte gecikmedi. 66. dakikada Rodriguez pasını ceza sahası içerisindeki Podolski’ye verdi. O ana kadar sahada gözükmeyen Alman yıldız, klas bir vuruşla Sarı-Kırmızılılar’ı bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

82. dakikada Hakan, Guilherme’yi ceza sahası içerisinde düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Eto’o sert vurdu ve skora tekrar denge geldi: 2-2. İkinci yarıda oyundan düşen ve basit hatalar yapan Galatasaray, oynamaya niyeti olmayan Antalyaspor’u maça ortak etti. Fakat pes etmeyen bir isim vardı Aslan’da... Uzatma dakikalarında Sneijder’ın serbest vuruştan içeri gönderdiği topa karambol sonrası Selçuk vurdu ve Cim Bom bir kez daha öne geçti: 3-2. Fakat bu gol sonrası da amatör savunma hataları bitmedi. 3. uzatma dakikası sonunda Mbilla ceza sahası içerisinde vurdu ve skor 3-3’e geldi. Üç kez öne geçtiği maçta, sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılan Galatasaray, çok önemli 2 puan kaybederken, göreve gelecek yeni teknik adamın işi artık çok daha zor.

YORUM YAZ