Rükzan Sağır Yeni bir meslek: Kiralık babalık
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir meslek: Kiralık babalık

Evde tamir gerektiren işlerde, yatırım yaparken akıl danışma ihtiyacında adresimiz genellikle babalarımız olur. Ancak ‘eli iş tutan’ babaların nesli her geçen gün tükeniyor. Yalnız yaşayan insanlar artıyor ve onlar da babalarının kıymetini daha iyi anlıyor. Bu ihtiyacı fark eden emekli iş insanı Jeff Yablon, kendini ‘baba’ya ihtiyaç duyanlara kiralıyor.

Bu işi yapmaya 2018’de başlamış. Hizmetinin adı da ‘Rent-a-Dad’, yani ‘baba kirala’. Bir işi bitirme konusunda kimsenin bir baba kadar güvenilir olmaması büyük bir dert. O da bu güveni vererek işleri halletme sözü vadediyor.

Haberin Devamı

En çok mobilya kurulumu ve tamirinde aranıyor. Örneğin geçen yıl yılbaşı öncesinde New York’ta ünlü bir yapımarket, bir gardırobu indirime sokunca aynı hafta içinde beş kişiden telefon almış. Gardırobu alanlar, kurulum için Yablon’u aramış.

Yeni bir meslek: Kiralık babalık

SATILAN MAL: GÜVEN

ayrimenkul yatırımı yaparken, ilk otomobilini alırken, hatta sevgilisine nişan yüzüğü seçerken bile ona başvuranlar çok. Bir keresinde dersleri kötü olduğu için okul toplantısını ailesine söyleyemeyen bir lise öğrencisine velilik yapmış.

Öğretmenleriyle konuşup eksiklerini öğrenmesini sağlamış. Üniversiteye giren çocuk daha sonra bu sırrını ailesine itiraf etmiş. Yablon, saati 80 dolara çalışıyor. Haftada en fazla 25 saatini ‘babalık’ için ayırıyor. Üç çocuk babası olan Yablon, kendi babalığında eksik kaldığını düşündüğü açıklarını da bu iş ile kapatıyor.

“Başkalarının hayatına dokunmanın bir formülünü buldum” diyor. Başvuranlar 20-70 yaş arasındaki kadın ve erkekler. Yablon’un yaptığı işlerin çoğunu tamirciler, ustalar, danışmanlar da yapıyor. Ama kimse başkasının hiçbir işini bir baba kadar sahiplenerek yapamaz.

Kandırılmaktan, dolandırılmaktan bunalan, bireyselliği yalnızlaşmayla sonuçlanan modern insanlar aslında Yablon’u, yani bir babayı değil güveni kiralıyor...

BİR BEN DEĞİLİMDİR HERHALDE…

  • 2022 için yapılan dijital moda çekiminde öldüğü zamanki 36 yaş hali gibi kullanılan Marilyn Monroe 60 yıldır dünyada olmasa da onu hiç yaşlı hayal edemediğimizi fark eden,
  • Haziran ayının ışık hızında geçişine hayret eden,
  • İnsanların robot olup olmadığını görseldeki trafik ışıklarını seçtirerek anlama işini, yapay zeka algoritmasına nasıl kaptırdığımızı düşünen,
  • İklim zirvesine bile özel jetle giden insanlar varken kağıt pipetlerin ne işe yaradığını merak eden,
  • Artık bayan yerine kadın denmesini bile savunmayacak kadar politik doğruculuktan sıkılan,
  • Kimsenin hikayemizi başımızı koyduğumuz yastıktan daha iyi bilemeyeceğine inanan,
  • Dondurma ile sıcak kahve ikilisini seven…

Yeni bir meslek: Kiralık babalık

KULÜP KULÜP GEZME ONLAR SANA GELSİN

Amsterdam’da her yıl Redbull tarafından ‘Unlocked’ isimli bir tür kulüp festivali düzenleniyor. Şehrin en gözde kulüpleri bir çatıda buluşuyor. Farklı eğlence türlerine hitap eden mekanları tek gecede gezmeyi mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

İşte o eğlence İstanbul’a da geliyor. 1-2 Temmuz’da Mecidiyeköy Eski Likör Fabrikası’nda aynı anda 10’dan fazla mekan ve 60’ı aşkın sanatçı yer alacak. Klein, Sumahan, Kastel, Wu Bomonti, Kulp, Beyond, Joker No:19, 360 İstanbul, Fırın, The Game, Cleopatra gibi en sevilen kulüpler iki geceliğine aynı konumda yer alacak.

Yeni bir meslek: Kiralık babalık

İstanbul gece hayatı deneyimi bir gecede yaşanabilecek. Gittiği yeri değiştirmek isteyenler, trafik ve ulaşım sıkıntısına eğlence hevesini kurban etmek zorunda kalmadan hemen başka yere geçebilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder