Yeni Bir Eğitim Yılına Başlarken

Yeni Bir Eğitim Yılına Başlarken

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Yeni Bir eğitim Yılına Başlarken" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı bu gün itibarı ile başlıyor Sevgili Anne Babalar.Bu sabah okullarımızda ilk ders zili çalacak ve de geleceğimizin teminatı olan Sevgili Yavrularımız bu sabah itibarı ile yeniden özlemle bekledikleri okullarına,öğretmenlerine ve de arkadaşlarına kavuşmuş olacaklar.

Öncelikle 31 senelik meslek yaşantımda  bir Eğitim Öğretim Yılının açılışında daha Yavrularımın yanında olamayacağım için duyduğum üzüntüyü ifade ederek başlamak istiyorum Yazıma.Kuzucuklarıma o kadar çok alıştım ki inanın onlar artık bizim yaşamımızın bir parçası haline geldi.Onlardan ayrı kalmak sudan çıkmış balık misali inanın.Alışmaya çalışıyorum ama oldukça zor.

Öncelikle şunu ifade ederek başlayayım yazıma.Okullarda Tüm Yönetici ve Öğretmen arkadaşlarım okulu çocuğumuza sevdirebilmek ve de çocuğumuzun okula uyum sağlayarak ve de isteyerek gelmesini sağlayabilmek anlamında yoğun bir tempo içerisinde çalışıyorlar.Bizlerin de ebeveyn olarak en önemli görevlerimizden bir tanesi bu olsa gerek.Çocuğumuzun okulu sevmesine ebeveyn olarak bizlerin de katkı sağlaması lazım.

Şimdi bazı veliler bana şunu söylüyor olabilirler.İyi de Sevgili Hocam?Çocuğu okula alıştırmak öğretmenlerin görevi.Biz ne yapabiliriz ki? Bardağın iki tarafından bakacak olursak aslında bu olayın bir tarafında anne babalarımızın diğer tarafında ise öğretmenlerimizin olduğunu kolaylıkla görebiliriz Sevgili anne babalar.

Öğretmenlerimiz zaten tüm mesailerini hatta mesai dışındaki zamanlarını çocuklarımıza ayırarak yoğun bir tempoda zaten çalışıyorlar.Tüm mesailerini çocuklarımıza ayırarak bir yandan çocuklarımızı bir üst öğrenime hazırlamaya bir yandan da mevcut olan yeteneklerini geliştirerek yavrularımızı hayata hazırlama gayreti içerisinde Öğretmen ve de Yönetici Arkadaşlarımız?

ÇOCUKLARINIZIN ALICILARI İLE OYNAMAYIN.

Belki güleceksiniz ama güzel bir benzetme ile başlamak istiyorum anne babamızın tarafından bardağın öbür tarafına bakarken.Bir televizyon düşünün Sevgili Anne Babalar.Televizyonumuza görüntü gelebilmesi  için bir çok unsura ihtiyacımız var.Öncelikle Çanak antene LNB´ye,kablaya ve de cihaza ihtiyacımız var.Tüm bunları tamamladıktan ve de vdoğru bir şekilde bağladıktan sonra artık televizyonumuza görüntü gelmesini bekleyebiliriz.

Şimdi Çocuk Eğitimi ile Televizyona görüntü gelmesi arasında ne alaka var diye düşünebilirsiniz.Az bekleyin anlatmaya çalışıyorum efendim.

Çocuğumuzun gözünde öğretmen her şeydir Sevgili anne babalar.Eğer sizler de çocuğunuz gibi öğretmene değer verir ve de çocuğunuzun öğretmenini sevdiği gibi sizler de severseniz birinci aşamayı geçtik demektir.Yok eğer öğretmenimizi beğenmez ya da eleştirmeye kalkarsanız daha baştan televizyonumuza görüntü gelmesini engellemiş olursunuz.O öğretmen hiçbir şey veremez benim çocuğuma.Ben başka öğretmenin sınıfına çocuğumu vermek istiyorum gibi talep ve tepkiler çocuğumuzun öğretmeninden uzaklaşmasını hatta kopmasına sebep olur ki ondan sonra öğretmen arkadaşım dili ile kuş tutsa o çocuğumuza hiçbir şey veremez.Çünkü Çanak Anten ile televizyon arasındaki kabloyu kopardınız siz.Artık görüntü alamazsınız.

AZ önce yaşadığım bir anıyı anlatayım isterseniz.Birinci sınıfa kayıt yaptıracak bir velimiz geldi az önce.Bütün veliler dedi çocuğunu ??.. Öğretmene verebilmek için okulun önünde kuyruğa girmiş nerede ise.Bu ne kadar doğru acaba Sevgili Çaykara Gündem Dostlar.Çocuğumuzun dünyasında öğretmeni onun her şeyidir.Çocuğumuzun dünyasında öğretmeni onun dünyadaki en kıymetli varlığıdır.Ve de ne olur bizler anne baba olarak çocuğumuzun bu dünyasına müdahale etmeyelim.Bırakalım öğretmeni nasıl yaşatmak istiyorsa o şekilde yaşatsın öğretmenimiz.Ne Öğretmen arkadaşımızın şevkini kıralım.Ne de çocuğumuzun hayal dünyasında yaşattığı yaşattığı öğretmen profiline ebeveyn olarak müdahale etmeyelim.

Şunu aklımızdan asla ve asla çıkarmayalım Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Sınıfta derse giren her öğretmenimiz çocuğumuza elinden gelenin en iyisini verebilmek için gecesini gündüzüne katarak çalışacaktır.Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.Yöneticilerimize ve de Öğretmen arkadaşlarımıza mutlaka çok iyi bir şekilde güvenelim ve de bu güvenimizi mutlaka ama mutlaka çocuğumuza hissettirelim.

O zaman göreceksiniz.Çocuğumuz okula çok daha istekli bir şekilde başlayacak,öğretmenini çok daha fazla sevecek ve de çok daha fazla hem okuluna hem de öğretmenine bağlanacaktır.

Yeni Eğitim Öğretim yılının Ülkemize,milletimize,yönetici,öğretmen,öğrenci ve de velilerimize hayırlı olması dileği ile bir kere daha Eğitim Öğretim Yılınızı tebrik ediyorum.



İlginizi Çekebilir