Yeni başkan Hülya Erdem

(HABER MERKEZİ)-Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatasının iptalinin ardından Ceyhan Belediye Meclisi’nde yeni belediye başkanını belirlemek üzere seçim yapıldı. Seçimi Millet İttifakı’nın adayı Hülya Erdem kazandı.

Dün yapılan seçimlerde Millet İttifakı adayı Hülya Erdem ile Cumhur İttifakı adayı Hakan Uçaral başkanlık için yarıştılar. Üçüncü tura kalan seçimlerde Millet İttifakı adayı Hülya Erdem 18 oy alarak başkanlığa seçilirken rakibi Hakan Uçaral ise 13 oy alabildi. İlk tur oylamada Hülya Erdem 17 oy, Hakan Uçaral 12 oy almış, 2 oy geçersiz olmuştu. İkinci turda Hülya Erdem 16 oy, Hakan Uçaral 12 oy aldı ve üçüncü tur oylamaya geçildi. Üçüncüturda ise Hülya Erdem 18 oy alarak Ceyhan Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.  Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Hülya Erdem, böylece Adana’nın ilk kadın belediye başkanı oldu. Seçimden sonra Ceyhan Belediye Meclisi’ndeki sandalye dağılımı da şu şekilde oluştu: 14 CHP, 4 İYİ Parti, 5 MHP, 7 AK Parti ve 1 Bağısız üyeden oluşuyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatasının iptal edilmesinin ardından Millet İttifakı’nın güç birliğini arttırdığını belirten meclis üyeleri; “Bu olaydan sonra birlik ve beraberliğimiz daha çok artmıştır. Millet İttifakı olarak bizler daha çok kenetlendik. Pazar günü bu birlikteliği tüm Ceyhan’a göstereceğiz. Ceyhanlı hemşehrilerimiz hiç meraklanmısın. Bizler biriz ve beraberiz” açıklamasında bulunmuşlardı.

Seçime Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’ndan önemli kişiler  katıldı. Millet İttifakı’ndan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut ve il başkanı Mehmet Çelebi tam kadro olurken, İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da hazır bulundu. Cumhur İttifakı’ndan ise AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı da seçimi izleyenler arasında yerlerini aldılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor