"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni Asya’nın mesajı

Faruk ÇAKIR
21 Şubat 2020, Cuma 17:00
21 Şubat 1970’de ilk sayısını yayınlayarak medya dünyasına adım atan Yeni Asya, Allah’a şükürler olsun ki yarım asrı geride bıraktığı yıllar boyunca hak, hukuk, adalet ve insaniyet mesajları verdi ve vermeye devam ediyor. Duâmız daha uzun yıllar bu mesajları vermeye devam etmesidir.

1970’li yılların ortasından itibaren okuyucusu, 1980’lerin ortasından itibaren de çalışanı olarak çok hadiselere şahit olduk. Yeni Asya’nın en dikkat çeken yönü, okuyucuları ile kaynaşmış olmasıdır. Yeni Asya okuyucusu, başka gazetelerde pek görülmeyen bir sahiplenme ile gazetesine sahip çıkar. Zaten, yarım asırdır “Benim gazetem” diyen okuyucuları sayesinde bu günlere gelebilmiştir. Dolayısıyla “isimsiz kahramanlar”ın duâları yanımızda olduğu müddetçe de bu yolculuğun devam edeceği inancındayız.

Yeni Asya’nın en başından itibaren kullandığı sloganlardan biri de yayın politikası ve masasını da gösterir mahiyettedir: “Evinize rahatlıkla götürebileceğiniz bir gazete mutlaka vardır.” Yeni Asya’nın bütün bir aileye hitap ettiği ve ayırım yapmaksızın her eve girebileceği inkâr edilebilir mi? Elbette medya dünyası da çetin bir imtihanla karşı karşıyadır. Maddî zorlukları bahane ederek prensiplerden taviz veren medya vasıtaları olmuştur. İnşallah, okuyucularının maddî ve manevî destekleriyle Yeni Asya bu ve benzeri tuzaklara düşmemiştir ve düşmeyecektir.

“Her eve rahatlıkla götürülebilecek bir gazete” olmak ve öyle kalmak kolay bir iş değildir. Bugün pek çok eve giren gazete, esasta o evlere lâyık değildir. Ne yazık ki geçmiş yıllardaki hassasiyet büyük ölçüde yaralanmış ve yıpranmıştır. Bugün, sahipleri dindar ve mütedeyyin bilinen bazı gazeteler bile rahatlıkla evlere ve iş yerlerine götürülebilecek gazete olmaktan çıkmıştır. Müstehcen yayınlarda sınır tanımayan bazı gazetelerin sahiplerinin ve destekçilerinin ‘dindar bilinen kimseler’ olması günümüzün büyük bir çelişkisi değil mi? 20 ya da 30 yıl önce bazı evlere girmeyen ‘müstehcen gazete’ler bugün, değişen siyasî anlayış sebebiyle o evlerde baş köşelere yerleşmedi mi? Müstehcen yayınlar karşısında gösterilen tepkinin azalması, bu yayınların ‘normal’ görülür hale gelmesi olsa olsa ‘kıyamet alâmeti’ olabilir.

Bu noktaya nasıl gelindiği belki ayrı bir tartışma konusudur, ama hassasiyetlerin aşınmasında ‘kılık değiştiren medya’nın büyük tesiri olduğu görülmelidir. Yeni Asya’nın kuruluş anında ilân edilen prensiplere sadık kalması bu bakımdan da takdire şayandır. Bu sebatta okuyucuların desteği, takdiri ve kontrolü önem arz eden bir durumdur.

Yeni Asya’nın bir diğer ‘alâmet-i farika’sı da Risale-i Nur’dan aldığı prensiplerle hareket etmesi ve hadiselere ‘erken teşhis’ koyabilmesidir. Elbette bu teşhisi yanlış yorumlayan ve itiraz edenler de olmuştur. Ancak geçen yıllar Yeni Asya’yı tasdik etmiştir. Çünkü, “Zaman en büyük müfessirdir; kaydını izhar etse, itiraz olunmaz.” (B. Said Nursî, Eski Said Dönemi Eserleri, Münâzarât, s. 184)

Bugün de benzer itirazlar ve serzenişler olabilir. Bunlara karşı da sabırla ve metanetle mukabele etmek en iyi yoldur. Geçen günler ve yaşanan hadiseler hükmünü ortaya koyacak.

Bir 50 yılı geride bırakan Yeni Asya, inşallah ‘isimsiz kahraman’ olan okuyucularının duâsı ve desteği ile yeni yıllara ulaşacak ve kavuşacak. Her zaman için “Evinize rahatlıkla götürebileceğiniz bir gazete” olmak ve Risale-i Nur’a ayine olabilmek duâsıyla...

Okunma Sayısı: 1836
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir Turan

    21.2.2020 19:21:15

    Yeni Asya;yarım asırdır,hak,hukuk,adalet,birlik,beraberlik ve en önemlisi ihlâs ve demokrasi mesajı veriyor.Anlayana!..

  • erhan

    21.2.2020 16:24:13

    Allah yardımcınız olsun, adil insanlar, asırlar boyu Haktan hukuktan yana dimdik ayakta olmanızıı mevla dan niyaz ediyoruz.

  • Abdurrahman AYDIN

    21.2.2020 07:30:50

    Dile getirdiğiniz bu "ERKEN TEŞHİS" vasfı önemli. Elbette ahirzamanın, kıyamete kadar ana hatlarıyla kronolojisini çizen bir Üstad'ın talebelerinin bir farkı da bu "ERKEN TEŞHİS" olmalı. Ne var ki, istikbalin karanlığına Kur'an Nurunu tutmayanlar göremiyorlar ve anlayamıyorlar. Onlara tavsiyemiz: "Y. Asya'yı alın ama okumayın!? 🤫 Sadece saklayın. 20 Sene sonra okursunuz. O zaman hak vereceksiniz. 🙄 Buna inanmıyorsanız, gidin, 20 sene önceki bir kaç gazeteyi şimdi okuyun!" 🙂

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı