19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3

Yemin ederek görevlerine başladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yemin ederek görevlerine başladılar
Abone ol
Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Törende mesleğe atamaları yapılan öğretmenler yemin ederek görevlerine başladı.

Osmaniye Valisi Kerem Al, Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğretmenlerin bilginin yanı sıra toplumsal değerleri de yeni nesillere aktarmasının önemli olduğunu söyledi.



Konuşmasına şiir okuyarak başlayan ve öğretmenliğin manevi hazzı ve doyumunun yüksek olduğunu anımsatan Al, "“Millet olarak, fert olarak hem kendimiz hem çocuklarımız için öğretmenlerimize şükran borcumuz var. Öğretmenliğin manevi hazzı, manevi doyumu en yüksek seviyede olmakla birlikte toplum olarak arzuladığımız maddi doyumu onlara veremediğimizi düşünüyorum. İnşallah ülkemizin refahı arttıkça bu sorunlar da çözülür. Türk toplumu gibi çağdaş toplumların hedefi kalkınmak, aydınlatmak, huzur ve refahı sağlamaktır. Bilindiği gibi bunun yegane yolu eğitimdir. Bunun da yolu öğretmenlere dayanmaktadır. Öğretmenlerimiz bilgiyi yeni nesillere aktarırken toplumsal değerlerimizi de ihmal etmemelidir. Özellikle kadim değerlerimizi aktüel davranışlara kurban etmeyelim. Bu çağın bazı hastalıkları olduğunu unutmamalıyız. Sevgi, hoşgörü, şevkat, merhamet, sabır gibi kavranmalara önem verelim. Aklı olduğu gibi kalbide doğru yönlendirmeye çalışın. Fiziki koşullar düne göre çok daha iyi. Standartlarımızı yükseltmeye çalışıyoruz. Öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Raman Çelik ise öğretmenliğin bir ideal, amaç ve hizmet mesleği olduğunu kaydetti.Öğretmenleri toprağa atılan tohuma benzeten Çelik, “Toprak altına atılan tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilendir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen bilgi, beceri ve donanımıyla topluma rehber, topluma arkasını dönmeden sürekli önde giden bir gönül eridir. Ancak kendi aramızda birlik ve beraberliği pekiştirmek kadar öğretmenlik mesleği hakkında da toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlamak açısından her 24 Kasım biz öğretmenler için bir fırsattır” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Kerem Al, 2015 yılında emekliye ayrılan Hasan Erdem, Arif Korkmaz, Ertuğrul Şahan, Mehmet Paksoy ve Metin Ateş öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgeleri"ni takdim etti. daha sonra ise üstün hizmetleriyle Başarı Belgesi almaya hak kazanan idareciler Cebelibereket İlkokulu Müdürü Hatice Güntürkün, Adnan Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Memet Panavur, Güneysu İlkokulu Müdürü İbrahim Tanışık, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Ali Doğan, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Zekeriya Gül, Cebelibereket Ortaokulu Öğretmeni Ayşe Doğan'a çiçek verip, plaket, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere altın verdi.
 Tören, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemini ve öğrencilerin müzik konseri ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar