Yeliz KORAY’DAN SKANDAL SÖZLER

Kısa bir süreye kadar ilimizde de gazetecilik yapan, gazeteci  Yeliz Koray bir kez daha yaptığı açıklamalarla ulusal basının gündeminde oturdu.

İSTANBUL’DA

Kocaeli’de çalışırken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yazdığı “Yerim destanınızı” başlıklı yazısı ile muhafazakar ve milliyetçi çevrelerden büyük tepki görürken, muhalif çevrelerden büyük alkış almış, ardından Kocaeli’den ayrılıp İstanbul’a taşınmıştı.

TELEVİZYON PROGRAMINA KONUK OLDU

Muhalif çevrelerde ününe ün katan Koray, Halk TV’ye birkaç gün önce çıktı ve duble yollara ilişkin açıklamalarıyla yine ulusal basının gündemine oturdu.

CESETLERİMİZİN TAŞINMASINA YARAYACAK

Halk TV’de “Zamanın Ruhu” adlı programa katılan Yeliz Koray’ın manşet olan konuşması şöyle: “Şu andaki sıkıntı önlem alamadık. 20 sene geçti vergisi üzerinden 70 milyara yakın para toplandı. Nerede diye soruyorsun? Yok… Duble yol yaptık diyorlar… Duble yollar artık sadece şu işimize yarayacak. Çok özür diliyorum insanları canı acıyacak belki ama. Enkazdan çıkan çürümüş cesetlerimiz çıktığı zaman. Bunlar olduğu için söylüyorum. Akrabalarımız çürümüş cesetleri bagaja koyup memleketlerimize götürürken o yolları kullanacaklar. Ama şanslıysak ve toplu mezara gömülmediysek. Bu kadar başka hiçbir işe yaramayacak.”

“SORUŞTURMA AÇILDI”

Öte yandan Yeliz Koray sosyal medya hesabından, hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla soruşturma açıldığını paylaştı. Koray bu soruşturmanın “Deprem için toplanan 66 milyar TL’ye ne oldu? diye sorguladığı için” açıldığını iddia ederken, konuyla ilgili detaylı bilgi henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 7 = 3