1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YBO öğrencilerine bisiklet dağıtıldı
YBO öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

YBO öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

Kars’ta; Sağlık Bakanlığı’nın, ‘Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik’ Projesi kapsamında 130 YB öğrencisine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bisiklet dağıtıldı.

A+A-

Vali Günay Özdemir, bisiklet dağıttığı çocuklara sağlıklı ve huzurlu ömürler diledi. Obeziteye de dikkat çekmek için bu tür organizasyonların yapıldığını belirten Vali Özdemir, “Sizin de çocukken bisikletiniz var mıydı?” sorusu üzerine, “Vardı elbette vardı. Çünkü bisiklet binmeyi da seviyordum. Çünkü çocuk yaşta bisiklete binmek çok faydalı. Bir ömür yararını görüyorsunuz.” dedi. Soru üzerine ilkokul yıllarında bisikletinin olduğunu söyledi. Vali Özdemir, “Şimdi de çocuklarımız bu yaşta hayal kuruyorlar ‘Sağlıklı yaşayacaklar’ inşallah’ Yatılı Bölge Okullarımızın hemen hemen hepsine bisiklet veriyoruz. Çocuklarımız okullarında sırayla bisikletlerine de binecekler.” diye konuştu.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı da çocuklara bisiklet dağıttıktan sonra İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan ve sağlık görevlileri bisiklet dağıtımlarına devam ettiler.

Bu kapsamda Kars Merkez ŞAİKO, Selim, Susuz, Başgedikler YBO öğrencilerine 130 adet bisiklet dağıtıldı. Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi kapsamında fiziksel aktiviteye teşvik amaçlı 2015-2018 yılları arasında uygulanan bisiklet dağıtımı öğrencileri sevindirdi.

Dr. Mehmet Kan, proje kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programında içeriğine uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk, orta ve liselere bakanlık tarafından bisiklet dağıtımının yapıldığı belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.