YAZIN,  KÖSELE TABANLI AYAKKABI TERCİH EDİLMELİ

Burak İsmail YERLİKAYA- Ayakkabı satıcısı Alper DAĞGÖREN, yaz mevsiminde ayakları serin tutan  ve sağlık açısında daha iyi olan kösele tabanlı ayakkabı giyinmesini konusunda vatandaşlara önerilerde bulundu.

YAZIN,  KÖSELE TABANLI AYAKKABI TERCİH EDİLMELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ayakkabı satıcısı Alper DAĞGÖREN yazın ayak kokusu ve terlemeden dolayı şikayet eden vatandaşlara altın değerinde tavsiyelerde bulunarak, vatandaşlara kösele tabanlı ayakkabı giymesini önerdi. DAĞGÖREN “ Yazın özelikle takım elbise giyenler için kösele taban ayakkabılar tercih ediyoruz. Köselie taban ayakkabılar özelikle yazın terlemeye engelliyor ve daha serin tutuyor. Tabanda  kullanılan ham madde deri olduğu için sağlık açısından çok daha iyi.  Deri olmayan ayakkabı tabanları muhtemelen plastik olduğu için daha sıcak tutup yakabilir. Bu da mantar, egzama gibi hastalıklara yol açar.  Yazın ayakkabı tercihimizi  hafif ve sıcağı geçirmeyen özellikle fileli gruplardan yana kullanmalıyız” dedi.

DAĞGÖREN  vatandaşların ayakkabılarını dinlendirerek giymesini  söyleyerek “ Ayağın genetik olarak terler tabi buna kimse engel olamaz ama; kullandığımız ayakkabıları dinlendirerek  kullanmak gerekir.  Örneğin; ayakkabıyı bir gün kullanıyorsak iki gün giyinmemek hafta iki gün giyiyorsak üç gün giymemek gerekir.  Kullanmadığımız dönemlerde özellikle ahşap kalıplara muhafaza etmemiz gerekiyor çünkü; ahşap kalıplar ayakkabıların içindeki teri nemi ve aynı zamanda kokuyu emme  özelliğine sahip olduğu için çok faydası oluyor . Ayrıca ayağın terlememesi için giyilen çoraba da dikkat edilmeli” diyerek sözlerini tamamladı.