Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk maç yoğun yağmur altında oynanmış, M.Başakşehir müthiş bir mücadele vermişti. Karşılaşmanın son bölümünde kurduğu baskı sonucu rakibini sahasına hapsetmişti. Ne yazık ki, iyi oyunu galibiyetle bitirmek yetmemiş, üstelik 2 gol yiyerek tüm planlar altüst olmuştu. İlk maç fırsatını iyi kullanamadılar. Dün zoru başarmak için sahadaydılar. Şampiyonlar Ligi bileti almak güç olsa da, büyük bir inanç vardı.

        Ancak rakip Sevilla’ydı. Hataları affetmedi. Fizik gücünü ve tecrübesini gösterdi. Avcı ve öğrencileri için Şampiyonlar Ligi büyük bir hayaldi. Kapısından döndüler.

        M.Başakşehir, geçen yıla oranla daha güçlü bir kadro ile dikkat çekiyor. Yedek kulübesinin zenginliği büyük avantaj. Abdullah Avcı, her zamanki gibi oyuncularına güveniyor. Onların özgüvenlerini sergilemesi için özgürlük tanıyor. Takım oyunu tek ilkeleri. Yardımlaşma, ileri-geri çıkışlar, arkadaşının açığını kapatma gibi niyetleri takdirlik. Üstelik elinde önemli oyuncular var. Kaptan Emre liderlik özelliğini her maç ortaya koyuyor. Önceki yıllara göre daha sakin. Arkadaşlarını yönlendirmesi, oyuna herkesi ortak etmesi bir yana savunma arkasına ve kenarlara attığı paslar ustalığını gösteriyor.

        Emre, dün akşam yine kendi bireysel özelliklerini sergiledi. Sevilla’nın presi zaman zaman zor durumda bıraktı. Oyunu dar alana sıkıştırıp, M.Başakşehir’i hataya zorladılar. Fakat, tüm bu baskıya karşın hızlı pas trafiğini hatasız uyguladılar.

        Hücuma çıkışların seri olması rakibi şaşırttı. Her iki kenarı iyi kullandılar. Elia topu kaybetmeyen, rakibini rahat geçen bir oyuncu. Visca tam olarak toparlanamamış. Sezona iyi başlamadı. Tutukluk sürüyor. En büyük avantajları yanlarında oynayan Adebayor’du. Topla her buluşması, bir atağın habercisi oldu. Savunmaya yardımı, arkadaş- larını oyuna katışı müthişti.

        Turuncu-Lacivertliler’in etkili oyunu ve mücadeleden kopmaması, Sevilla’nın en büyük çekincesiydi. Daha dikkatli ve kontrollü bir futbol için riske girmekten kaçındılar.

        Ancak; bir gerçek var ki, İspanyol ekibi Avrupa’nın en iyi liglerinden birinde oynuyor. Tecrübe ve kalite açısından bir gömlek yukarıda. Seyirci avantajı oldukça önemli. Dün akşam bunu bir kez daha gördük. Taraftarın müthiş desteği Sevilla’nın direncini ve moralini yükseltti.

        İlk 45 dakika oyunda daha çok olan, topla oynayan M.Başakşehir’di. Elia’nın attığı golde, pozisyonu hazırlayan Adebayor güzel oyununu bu girişimiyle süsledi.

        Avrupa kupalarının tecrübeli takımı Sevilla, ikinci yarı farklı bir görüntü sergiledi. Topu daha çok M.Başakşehir’e bırakıp, kazanılan topları etkili kullanmayı yeğledi. Fizik gücünün öne çıktığı dakikalarda etkisini de arttırdı. İlk yarı pozisyon fakiri ev sahibi takım, arka arkaya gol şansı yakaladı. İstanbul ekibinin yorgunluğu pas kayıplarına neden oldu. Oyuna ağırlığını ve farkını koyan Sevilla istediği sonucu ve Şampiyonlar Ligi vizesini rahat aldı.

        ************

        ADEBAYOR FARKLI

        İlk yarı çok koştu. Golün hazırlayıcısıydı. Savunmaya yardım etti. Son bölümlerde yaşın verdiği dezavantajla yoruldu. Yine de takımın en etkilisiydi.

        ************

        AVCI GEÇ KALDI

        Yorulan orta alana müdahalesi geç oldu. İyi bir ritim yakalayan takımın sorunlarını daha önce çözmeliydi.

        Diğer Yazılar