Büyük Torbalı

Yaz tatlarıyla kışa hazırlık!

yaz sebzelerini kışın da mutfaklarından eksik etmek istemeyen Torbalılılar, hazırlıklara başladı. Bir yandan salça, bir yandan kurutulmuş sebze telaşı yaşanıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yaz tatlarıyla kışa hazırlık!
222 Görüntüleme
19 Ağustos 2019 - 17:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

KÜÇÜK Menderes Havzası’nın bereketli tarım arazilerine sahip Torbalı’da yaz mahsullerinde hasat sürerken, ilçede semt pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Torbalılıların kurutmalık, turşuluk ve salçalık hazırlıkları sebzelerin talep artışına neden olurken, semt pazarlarında yaşanan yoğunluk pazarcı esnafının da yüzünü güldürdü. Pazarcı esnafı, organik ürünlerde son günlerin yaşandığı ilçede turşuluk ve kurutmalık ürünleri ilçe halkına temin etmek için komşu ilçelerin yanı sıra Aydın, Manisa, Denizli, Afyon ve Uşak gibi illerin yolunu tutarken, Torbalılı vatandaşlar da ürünlerin tazeliği ve lezzeti sebebi ile ürünlerden oldukça memnun. Tezgâhlarında domates, patlıcan, taze fasulye ve yeşilbiber gibi sebzeleri tüketicinin beğenisine sunan pazarcılar, kurutmalık sezonunun başlamasıyla birlikte pazarda yoğun bir trafik yaşandığını belirtti.
FİYATLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI
Torbalı’da kurulan semt pazarlarında turşuluk ürün satışı yapan pazarcı esnafları, vatandaşların kış ayında tüketecekleri turşu ve kurutmalık telaşının başladığını söyledi. Pazarcı esnafının yaşanan kalabalıktan son derece memnun kaldığını kaydeden esnaflar, ilçe halkının kurutmalık olarak, dolmalık biber, patlıcan, kabak gibi ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Bunun yanında Turşuluk ürünlerin de en fazla tercih edilen ürünler arasında ilk sıralarda yer aldığının altını çizen esnaflar, kış hazırlıklarını sürdüren Torbalılılara tavsiyelerde bulundu. Alınan organik ürünlerin taze olunmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden pazarcı esnafları, “Taze ürünlerden kurulan turşu genellikle daha leziz olur. Halkımızın pazarlara ilgi göstermesinin sebebi fiyatların uygun olması, ürünlerin taze olması ve alacakları üründen bir çok tezgahta olması. Yazlık ürünlerde hasat döneminin başında fiyatlar bir hayli yükselmişti. Fakat son dönemde fiyatlar düşüş yaşanıyor. Çünkü sezon sonuna yaklaşıldı.” ifadesinde bulundu.
TAZELİK VE CANLILIK ÖNEMLİ
Torbalı’da Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri kurulan semt pazarlarında sarımsak, kornişon, gül biberi, Çarliston biberi, cin biberi olmak üzere turşu kurumuna yönelik tüm malzemelerin satışa çıkarıldığını dile getiren pazarcı esnafları, Torbalılıların genellikle sarımsak ve biber çeşitleri ile kurulmuş turşulara yoğunluk gösterdiğini söyledi. Esnaflar, ” Vatandaşlarımız alacakları kurutmalık ürünlerin tazeliğine ve canlılığına dikkat etmeli.” diye konuştu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web