Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör daha önce yaptığı açıklama AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın yaylada evi olduğunu söylemiş şu açıklamayı yapmıştı;“Yaylaların yaylacıların elinden alınarak ranta yönelik iç ve dış rantçılara kentsel dönüşüm adı altında peşkeş çekilmesine, yağmalanmasına sonuna kadar karşıyız. Gerek Sayın Milletvekilimiz Haluk Pekşen ve gerekse il örgütümüzün yayla ve yaylacılıkla ilgili görüşü net ve açıktır. Bu yıkımlara da AKP’li Milletvekili Salih Cora’nın yayladaki evinden başlanılması gerektiğini düşüncesindeyiz.”

“Orası babamın”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise Güngör’ün bu sözlerine şu şekilde cevap verdi , "Genelge kapsamına giren yaylada evim olsun ilk oradan yıkın derim. Benim hiçbir yaylada evim yok. İl başkanı maalesef araştırmadan, kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor. Kendi şahsıma ait yayla ve mezralarda bir evim yoktur. Kendisi bir iddia ortaya atıyorsa bunu ispatlamalıdır. İddiasını ispat edemeyen müfteridir. Olayı her zamanla gibi çarpıtarak sunmaktadır. Babamın hâlihazırda kullandığı yeri kastediyorsa onu söylesin. Tonya Karşular Mahallesi Barak Mezrası Güney mevkisinde hayvancılık ve tarımla uğraştığından burada çok öncelerden yapılmış bir ev ve ahır vardır.”

İşgalci Değil Vergisi Var

Cora açıklamasında şunları kaydetti; “Burası yayla değildir mezeredir. Ayrıca kullandığı yerde işgalci değildir. Vergi kaydı var ve düzenli vergisini ödemektedir. Dolayısıyla bu da şu anda uygulanmakta olan genelge kapsamına girmemektedir. Genelge kapsamına giren bir evim olduğunu ispatlasın yıkıma ilk oradan başlanmasını isterim. Babam dahi olsa korumam, herkes hukuk önünde eşittir. Kaldı ki babamın yasaya uygun vergi ödeyerek kullandığı bir yeri benimmiş gibi göstererek siyaset üretmeye çalışmasını yadırgıyorum. Bu tarz siyaset ancak kendilerine yakışır." 
 
Editör: TE Bilisim