YAYALAR, SAĞDAN GİDİNİZ!

YAYALAR, SAĞDAN GİDİNİZ!

Bandırma İlçe milli Eğitim Müdürlüğü farkındalık ve eğitim projesi

 

  HABER AHMET PESEN - BANDIRMA   

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk, farkındalık ve eğitim projesi ‘' Yayalar Sağdan Yürüyor'' isimli etkinlik öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımı bugün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle start aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan proje koordinatörü Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Adnan Akbaş, projenin amacı hakkında bilgi verdi. ‘' Akbaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün başlattığı projelerden birincisi olan  ‘' Yayalar Sağdan Gidiniz' için burada toplanmış bulunuyoruz.  Proje 2 Mart 25 Mart tarihleri arasında uygulanacak. Proje ile ilgili ilçemizde birçok faaliyete imza atacağız. Temel amacımız toplumdaki huzuru arttırmak,  kişiler arası sevgi ve saygı kültürünü geliştirmek'' dedi.

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin  Pircioğlu 'da  dört projenin dışında Bandırma halkına sunacağımız, tüm Bandırma'yı ilgilendiren iki projemiz daha olacak. Bir tanesi ‘'Engelliler Haftası'' 7 gün sürecek. Sonra ‘' Kariyer Günlerimiz'' olacak.

İnsan olarak yaşadığımız topluma karşı görevlerimizde var. Bu dünyaya sadece bize emirle verilen işleri yapıp, yaşayıp gitmek,  bir öğretmenin kaderi olmamalı. Hele hele siz öğretmenseniz, hele hele siz eğitimci iseniz.  Sadece yasa ve yönetmeliklerle verilen görevi yapmak sadece sınıflarda öğrencilerimize hitap etmek onları eğitmeye çalışmak, bize yetmez. Yetmemelide. Kendimiz dışında başlarına karşı da sorumluluklarımız var. Yaşadığımız ülkeye karşı sorumluklarımız var. Gelecek nesillere karşı sorumluluklarımız var. Tüm insanlığa karşı sorumluklarımız var.  Her birimiz ne kadar ucundan tutabiliyorsak. O kadar tutacağız. Karınca misali yönümüzü belli edeceğiz. Dedi.



Anahtar Kelimeler: YAYALAR SAĞDAN GİDİNİZ!
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli