İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmiş olup yaya güvenliğini sağlamak üzere "Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek" amacıyla Vakfıkebir’de "Yaya Geçidi Nöbeti" farkındalık etkinliği düzenlendi.



Yaya önceliğinin yaşam önceliğiyle eş değer olduğunu bir kez daha vurgulamak için Vakfıkebir İlçe Emniyet Amirliği binası karşısındaki yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Safa Akgün, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katılarak "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla yürüyüş yaptılar. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde değişiklik yapılarak 2019 yılı  "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmiş ve bu doğrultuda çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Bu etkinliklerin devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere "Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek" amacıyla başta okullarımız olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte yaya geçidinde "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla "Yaya Geçidi Nöbetindeyiz" farkındalık etkinliği düzenlendi.
YAYA GÜVENLİĞİ NÖBETÇİLERİ
Vakfıkebir İlçesi Gülbahar Hatun Caddesi İlçe Emniyet Amirliği binası karşısındaki karşısında yapılan uygulamada, öğrenciler tarafından jandarma ile trafik polisleri ve öğretmenler eşliğinde sürücülere broşür dağıtıldı. Etkinlikte trafik kuralları ve yaya önceliği konusunda da sürücülere uyarılarda bulundu. Yayalarda ve sürücülerde farkındalık oluşturmak amacıyla "öncelik hayatın, öncelik yayanın", "öncelik yayanın", "hak ver öncelik ver", "sen dur yaşam durmasın", "yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" pankartı açan öğrenciler ile katılımcılar aralıklarla yaya yolunu kullandı. Öğrenciler ile birlikte yaya yolunu kullanarak sürücülere broşür dağıtan yetkililer Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, "Yaya Güvenliğinin Nöbetindeyiz" sloganıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildiğini söyledi. Aynı zamanda trafik kuralları konusunda sürücülere uyarılarda bulunan yetkililer  "Burada jandarma ve polis ekiplerimiz tarafından öğrencilerimiz ile birlikte sürücülere broşür dağıttık ve trafik konusunda uyarılarda bulunuldu. Bakanlığımız öncülüğünde ülke genelinde yaya önceliği ve trafik kuralları uygulamaları başladığından bu yana ilçemizdeki trafik kazalarında ciddi oranda düşüş görüldü. Yaya güvenliği konusunda sürücülerimize çok görev düşüyor. Trafikte dikkatli olmalarını, yaya önceliğine önem vermelerini ve trafik kurallarını ihmal etmemelerini istiyoruz" şeklinde konuştular.