Yavuz Yılmaz'ın ölümüne Kent Üniversitesi'nden açıklama: Hastalığı nedeniyle ağır stres altındaydı

Yavuz Yılmaz'ın ölümüne Kent Üniversitesi'nden açıklama: Hastalığı nedeniyle ağır stres altındaydı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölmesiyle ilgili İstanbul Kent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Yılmaz'ın "Temporal Lop Epilepsi" hastalığı dolayısıyla felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altında bulunduğunu bildirdi. Başbakan Yıldırım, Vali Şahin ve Spor Bakanı Bak, taziye ziyaretinde bulundu.

İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Beykoz'daki evinde ölü bulunan Yavuz Yılmaz'ın vefatı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Üniversitenin icra kurulu üyesi olan Yavuz Yılmaz'ın bir süredir "Temporal Lop Epilepsi" hastalığından muzdarip olduğu ve tedavi gördüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamayarak 16 Aralık 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın."

17-12/17/aciklama.jpg

BAŞBAKAN YILDIRIM VE VALİ ŞAHİN'DEN TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte saat 10.30'da Mesut Yılmaz'ın Beykoz'daki evine geldi. Yıldırım çifti, Mesut Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz'a başsağlığı dileğinde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Başbakan Yıldırım ile eşi buradan ayrıldı.

17-12/17/taziye.jpg

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de Yılmaz çiftine taziye ziyaretinde bulundu.

17-12/17/taziye3.jpg

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL TEKİN YILMAZ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'a taziye ziyaretinde bulundu. Tekin, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefat ettiği Beykoz'daki eve geldi.

Burada bir süre kalarak, Yılmaz ailesine taziye dileklerini ileten Tekin, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tekin, "Çok değerli eski Başbakanımızın oğlu ne yazık ki hayatını kaybetti. Allah hiçbir anaya, babaya evlat acısı yaşatmasın. Çok büyük bir acı. Bu acı tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Başta ailesine, sevenlerine, dostlarına, herkese baş sağlığı diliyorum"ifadelerini kullandı.

AĞAOĞLU'DA TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNUYOR

 Öte yandan İş adamı Ali Ağaoğlu'da taziye ziyareti'nde bulunmak için  Yılmaz Ailesi'nin Beykoz'daki evine geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı telefonla arayarak taziyelerini iletmişti.

MESUT YILMAZ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Yavuz Yılmaz'ın ölüm haberi duyulduğunda Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, ABD'den Türkiye'ye dönüş yolundaydı.

Yakınları, Mesut ve Berna Yılmaz'ın ölüm haberini uçakta öğrenmemesi için THY yetkililerine ulaştı, uçaktaki internet erişiminin kapatılmasını sağladı.

Yılmaz çifti, dün saat 20.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldiklerinde oğullarının ölümünden haberleri yoktu. Haberi onları karşılayan yakın dostları verdi.
Mesut Yılmaz ve eşi, Atatürk Havalimanı'ndan oğullarının cenazesinin bulunduğu Gayrettepe'deki özel hastaneye gittiler.

Mesut Yılmaz, hastanede yaklaşık 45 dakika kaldı. Hastaneden ayrılırken Yılmaz’a kardeşi Turgut Yılmaz, iş adamı Abdürrahim Albayrak ve Ahmet Nazif Zorlu ile Fatih Terim eşlik etti. Berna Yılmaz ise hastanede müşahade altında tutuldu.

EVİNDE VURULMUŞ HALDE BULUNDU

Beykoz Konakları’ndaki evinde sabah saatlerinde ölü bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın babasının tabancasıyla intihar ettiği belirlendi. Polis  Yılmaz’ın ölümüyle ilgili şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesini aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN