Emlak piyasasında işlerin yüzde 80 oranında düşüş gösterdiğini belirten Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, bu düşüşte doların ani ve hızlı yükselişinin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Yılmaz, “Yatırımcı önünü göremediği için şu anda parasını dolarda tutuyor, belirsizlik ortamında yatırım yapmaktan kaçınıyor” dedi.
Ekonomideki durgunluğun ve dolardaki yükselişin alım satım işlerini nerede ise durma noktasına getirdiğini belirten Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz, “Emlak piyasasında belirsizlik var. Alım satım işleri nerede ise durdu. Özellikle büyük yatırımcı gelmiyor, çünkü doların yükselmesinden dolayı yastık altında tutuyor parayı, piyasalardaki bu belirsizlik emlak yatırımcısını korkutuyor. Bu nedenle işlerimiz şu anda durgun, yatırımcı doların yüksek olmasından dolayı yatırım yapmak istemiyor, dolarda kalmak istiyor” dedi.
Yalova’da emlak sektörünün lokomotif sektörlerden birisi olduğuna dikkat çeken Dernek Başkanı Yılmaz, sadece emlak piyasasının değil, bütün esnafların iş yapmasını istediklerini belirterek, “Bizim sektörümüzdeki hareketlilik diğer esnafları da etkiler” diye konuştu. Bu gidişattan memnun olmadıklarını belirten Dernek Başkanı Yılmaz, “Dolar, altın, borsanın hızla yükselişe geçmesi yatırımcıyı kaçırıyor. İşlerimiz yüzde 80 oranında düştü. Biz istiyoruz ki sadece emlak piyasası değil, bütün esnaf arkadaşlarımız iş yapsın. Emlak sektörü Yalova’nın lokomotif sektörlerinden birisidir. Bizim sektörümüzdeki hareketlilik diğer esnafı da etkiler. Piyasada beş altı aydır bir durgunluk var. Bu gidişattan memnun değiliz, önümüzü göremiyoruz. 2017’den de açıkçası çok ümitli değiliz, işler çok durgun. Şu anda Yalova’da kendisine hedef koyacak bir emlakçı yok, önümüzü görmemiz bu şartlarda mümkün değil…” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim